Google Earth Sky 2.0

Google Earth Sky 2.0

Google, Sky in Google Earth uygulamasının yeni sürümünün internet kullanıcılarının kullanımına hazır olduğunu açıkladı. Güncellemeyi kaçırmayın

Google Earth Sky uygulaması, bilim adamlarının, öğrencilerin ve amatör kişilerin etrafımızdaki milyonlarca yıldızı ve galaksiyi izlemesine olanak veriyor. Geliştirilmiş sürümde, kozmik olaylar hakkında güncel bilgilerden, tarihi haritalar ve gökyüzünde yapılan sanal turlara kadar birçok yeni hizmet var. Yeni sürümde bulunan özeliklerden bazılarını sıralayalım:

:: Güncel Kozmik Olaylar:

kometler ve astroidler gibi gökyüzü ile ilgili en son ve güncel haberler.

:: Gözlem Noktaları:

gözlem uydularından alınmış, x-ray görüntüler, kızılötesi görüntüler, morötesi görüntüler ve gökyüzünün mikrodalga haritası gibi gökyüzünün farklı dalga boyutlarındaki görüntüleri.

:: Tarihi Haritalar:

Gökyüzü ile ilgili yorumların ve kavramların nasıl değiştiğini gösteren, İtalyan gravürcü Giovanni Maria Cassini'nin 1792 yılındaki çalışmalarına dayanan David Rumsey'in gökyüzü haritalarını da içeren tarihi haritalar. Ayrıca, Alman astronom Johannes Hevelius'un 1690 yılında yaptığı 50 takımyıldızının gravürlerinden oluşan takımyıldızı resimleri.


Sky'ın diğer özellikleri arasında, yıldızlar, galaksiler, gezegenler ve gökyüzünde oluşacak olaylar hakkında podcast'ler; kullanıcıları gökyüzündeki 100 popüler noktaya götüren bir büyük gökyüzü turu ile dünya çapındaki kullanıcıların gönderdiği gökyüzü ile ilgili en iyi içeriği barındıran Sky Community katmanı bulunuyor.

Google Earth Sky 2.0 : indir