AMD'den üç çekirdekli işlemci

AMD x86 üç çekirdekli işlemci
AMD, geçtiğimiz günlerde x86 isimli üç çekirdekli işlemcisini piyasaya sunduğunu duyurdu.

AMD yaptığı bir açıklamada, dijital ortam tutkunlarına ve oyunculara genel kullanım fiyatlarıyla performans artışı sağlayan AMD PhenomTM X3 8000 serisi üç çekirdekli işlemcilerini piyasaya çıktığını duyurdu. AMD Phenom X3 işlemcileri, çok uçlu uygulamaların performansını, aynı saat hızındaki çift çekirdekli işlemcilere göre yükseltiyor. Dünyanın tek üç çekirdekli x86 işlemcisi olan AMD Phenom X3, çok çekirdek teknolojisini, günümüzün dijital eğlence uygulamalarını daha kolay çalıştıran bilgisayarlar arayan daha geniş bir kitleye ulaştırıyor.

AMD 780 serisi yonga setiyle bir araya gelen AMD Phenom X3 işlemcileri, genel kullanıma yönelik bilgisayar müşterilerinin oyun ve yüksek çözünürlük deneyimlerinde önemli iyileşmeler sağlıyor. AMD'nin bu masaüstü çözümü, bir genel kullanım bilgisayarında, VC-1, MPEG-2 ve H.264 gibi en zorlu formatları da destekleyen bir HD deneyimini mümkün kılıyor. AMD'nin Birleşik Video Çözücüsü (UVD) sayesinde HD uygulamalar mikroişlemci yerine buna daha uygun tasarlanan grafik işlemcisi üzerinden çalıştırılıyor ve tüketiciler, en yeni Blu-ray filmleri bile daha az takılma, atlama ve kesintiyle izleyebiliyor.

"AMD 2007 yılında, üç çekirdekli Phenom işlemcileri 2008'in ilk çeyreğinde piya-saya sürmeye karar verdi ve bugün de bu sözünü tuttu." diyen AMD Stratejik Pazarlama Başkan Yardımcısı Bob Brewer, şöyle konuştu: "AMD, günümüzün bilgisayar uygulamalarının iki, üç veya dört çekirdekli işlemcilerle daha iyi hızlandırıldığının farkındadır ve bu nedenle endüstrinin en geniş çift çekirdekli masaüstü işlemcisi serisini sunmaktadır."