Küba'nın gözde bloglarından biri kapatıldı

Küba'nın gözde bloglarından biri kapatıldı

Küba yönetimi, son aylarda yüksek hit alan Küba'daki bir blog sayfasını erişime kapattı.
Küba otoriteleri, geçtiğimiz günlerde en çok okunan blog yazarı Yoani Sanchez'in blog sayfalarını bloke etti.

Sanchez'in blog sitesi, geçtiğimiz Şubat ayında 1.2 milyon hit almıştı. Ancak sayfaya şuanda erişilemiyor. Sayfa açılmaya çalışıldığında bir hata mesajıyla karşılaşılıyor. Sayfaya şimdilik Almanya serverleri üzerinden erişilebiliyor.

Sanchez bu konuda şunları dile getirdi: "Küba'dan blog sayfalarıma ulaşmam artık mümkün değil. Ancak bu yasakçı zihniyeti aşmanın yolunu neyse ki buldum."

32 yaşında ve filoloji bölümünden mezun olan Kübalı Sanchez, blog sayfalarında kendi günlük yaşamını anlatıyor, Küba'nın ekonomik ve politik sınırlamalarından bahsediyordu. Sanchez, Fidel Castro'dan geçen ay yönetimi devralan kardeşi Raul Castro'yu ise hiç beğenmiyor.

Küba'da medya kuruluşlarının hemen hiçbiri özgür değil. Bu nedenle Sanchez gibi yüzlerce Kübalı, kendi seslerini duyurabilmek için interneti araç olarak kullanıyorlar.

Sanchez'e göre hükümetin böyle bir şeye kalkışmasının nedeni Kübalıların okumalarına ve bilgi sahibi olmalarına engel olmak. Bu sayede karşı görüşlerin sesleri fazla yükselmeden kolayca bastırılabilir.