Futbolcular : Tim Borowski

Futbolcular : Tim Borowski

Tim Borowski (d. 2 Mayıs 1980, Neubrandenburg), Werder Bremen'de forma giyen Alman orta saha oyuncusu.

Borowski, kariyerine başladığı yerde devam ediyor; Werder Bremen'de. Amatör olarak Neubrandenburg'da oynayan futbolcu, Bremen ekibi tarafından keşfedildi ve profesyonel oldu. Nelson Valdez, Christian Schulz gibi ünlü oyuncularla aynı tesislerde yetişti. 1 yıl boyunca genç takımda oynayıp 2001'de as takıma çıktı.

Borowski, as takıma çıktıktan ancak 3 yıl sonra ilk 11'de sürekli oynamaya başladı. 4-4-2 formasyonunda kendisine sol kanatta yer buluyordu. Werder Bremen'in 2004 şampiyonluğunda kadroda yer aldı. Böylece milli takıma kadar yükseldi.

Alman oyuncu, 2002 yılında başladığı milli takım kariyerine ilk 11'de yer alarak devam ediyor. Almanya'nın 2002 Dünya Kupası ikinciliğinden sonra aday kadroya sürekli çağırıldı. 2006 Dünya Kupası'nda ise yarı-finalde, İtalya karşısında sakatlanana kadar tüm maçlarda 4 asistle oynamıştı. Üçüncülük maçında da bu sakatlık yüzünden forma giyemedi. Daha sonra da milli takıma çağrılmaya devam eden Borowski, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde de forma giymektedir.