Beni Orada Arama (I'm Not There) filmi

Beni Orada Arama (I'm Not There) filmi
Tür : Dram / Müzikal / Biyografi
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2008
Yönetmen : Todd Haynes
Senaryo : Todd Haynes , Oren Moverman
Görüntü Yönetmeni : Edward Lachman
Yapım : 2007, ABD / Almanya , 135 dk.

Oyuncular

Cate Blanchett (Jude Quinn) , Ben Whishaw (Arthur Rimbaud) , Christian Bale (Jack Rollins) , Richard Gere (Billy the Kid) , Marcus Carl Franklin (Woody Guthrie) , Heath Ledger (Robbie Clark) , Kris Kristofferson (Anlatıcı) , Don Francks (Hobo Joe) , Roc LaFortune (Hobo Moe) , Larry Day (Devlet Ajanı) , Paul Cagelet (Carny) , Pierre-Alexandre Fortin (Gorgeous George) , Richie Havens (Yaşlı Adam Arvin) , Tyrone Benskin (Bay Arvin) , Kim Roberts (Bayan Avrin)
Bob Dylan, müzik dünyasının en esrarengiz sanatçılarından biridir. Todd Haynes I’m Not There hikâyesini Dylan’ın şarkı sözü yazarlığındaki şiirsel anlatı üslubuna öykünen sıra dışı yöntemlerle anlatıyor.

Rock müzik ilahı şarkıcı ve söz yazarı Dylan’ın hayatının yedi farklı dönemi, aralarında kadın oyuncuların da yer aldığı altı kişilik bir oyuncu kadrosu tarafından canlandırılıyor. Filmin özgün ismi “I’m Not There”, Dylan’ın The Basement Tapes (Sessions) için kaydettiği, ancak orijinal albümde yer almayan meşhur parçasına gönderme yapıyor.

Filmin çekimlerine Temmuz 2006’da, Montreal’de başlandı. Dylan’ın onay ve destek verdiği film, 2007 Venedik Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü aldı ve Cate Blanchett’a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.

Filmin müzikleri, aralarında Eddie Vedder, Calexico, Sonic Youth, Stephen Malkmus, Cat Power, Charlotte Gainsbourg, Antony & the Johnsons, Yo La Tengo, Wilco’s Jeff Tweedy ve X’s John Doe’nun bulunduğu saygın müzisyenlerin 30’dan fazla şarkısı ve Dylan yorumlarından oluşuyor.