Yasak Bölge (La Zona) filmi

Yasak Bölge (La Zona) filmi
Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 30 Mayıs 2008
Yönetmen : Rodrigo Plá
Senaryo : Laura Santullo , Rodrigo Plá
Yapım : 2007, Meksika , 97 dk.

Oyuncular

Daniel Giménez Cacho (Daniel) , Maribel Verdú (Mariana) , Alan Chávez (Miguel) , Daniel Tovar (Alejandro) , Carlos Bardem (Gerardo) , Marina de Tavira (Andrea) , Mario Zaragoza (Kumandan Rigoberto) , Andrés Montiel (Diego)
Zengin bir grup insan, sefalet içindeki Mexico City'nin tam ortasında, yüksek duvarlarla çevrili ve ileri güvenlik sistemleriyle kuşatılmış lüks bir sitede, dış dünyadan izole bir hayat yaşamaktadır. Üç yoksul gencin bu özel bölgeye "sızmaları" ve hırsızlık yapmaları üzerine site yönetimi, yaşam tarzlarını korumak adına her yola başvurup kendi yasalarını vahşice uygulayacaktır.

Hırsızlardan Miguel, sitenin düzenlediği insan avı sırasında villalardan birinin bodrumuna saklanır ve yaşıtı lise öğrencisi Alejandro'dan yardım ister. Komşularının şiddet yanlısı tavırlarına rağmen Alejandro, gence yardım etmeye karar verir. Bu zor karar, onun hayat hakkındaki tüm görüşlerini altüst ederek içinde yaşadığı mükemmel toplumun aslında ne kadar vahşi ve yozlaşmış olduğunu anlamasını sağlayacaktır.

“Seyirciyi orman kanunlarının dehşetiyle yüz yüze bırakan
son derece kaliteli ve çarpıcı bir film.”
– Variety