2008 Transfer Dosyası : Beşiktaş

BEŞ DAKİKADA BEŞİKTAŞ...

Transfer sezonun flaş takımlarından biri de şüphesiz Beşiktaş... Dış transferde Tomas Zapotocny, Tomas Sivok ve Anthony Seric'i kadrosuna katan Beşiktaş, iç transferde de Gaziantepspor'dan Ekrem Dağ ve Gençlerbirliği'nden Tuna Üzümcü ile sözleşme imzaladı. Sözleşmesi biten Ali Tandoğan ile nikah tazeleyen Beşiktaş, İbrahim Kaş, Baki Mercimek ve Mehmet Yozgatlı ile yollarını ayırdı.

Transfer harekatına devam eden Beşiktaş'ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın yabancı transferi kapattıklarını açıklamasının ardından gözler iç piyasaya çevrildi. Vestel Manisaspor'dan Uğur İnceman ile yakından ilgilenen Beşiktaş'ın önümüzdeki haftalarda bu transfer adına somut adımlar atması bekleniyor. Bu transferin yanı sıra Brezilyalı yıldız Bobo'ya Avrupa'nın çeştili kulüplerinden gelen cazip teklifler de Beşiktaş'ın transfer dönemindeki çıkmazı olarak gösteriliyor.

Öte yandan transfer çalışmalarının büyük bir kısmını bitiren Beşiktaş'ta, Başkan Yıldırım Demirören'in, Kayserispor'un başarılı oyuncusu Mehmet Topuz için girişimlerini sürdürdüğü belirtildi.

Geçtiğimiz sezon ortasında sarı-kırmızılı yönetime 11 milyon euro gibi rekor bir bonservis bedeli teklif eden Demirören'in bu kez paranın yanı sıra üç futbolcu önerdiği öğrenildi. Siyah-beyazlı yönetimin Gordon, Higuain, Mehmet Sedef ve Fahri Tatan gibi isimleri Mehmet Topuz'un transferinde takas olarak kullanmayı düşündüğü vurgulandı.