2008 Transfer Dosyası : Fenerbahçe

EMRE BOMBASI!

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performans ile büyük bir atılım yapan Fenerbahçe, bu sezon da kadrosuna takviyeler yaparak kaldığı yerden devam etmek istiyor. Her sezon yaptığı transferlerle gündeme oturan Fenerbahçe, bu sezon daha sessiz ve derinden hareket ediyor. İlk transfer bombasını Newcastle United'dan Emre Belözoğlu'nu alarak patlatan Fenerbahçe ikinci bombasını ise Villarreal forması giyen Nihat Kahveci ile patlatmak istiyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 2 Haziran'da Fenerbahçe Televizyonu'nunda "Frederic Kanouete ile ilgilenmiyoruz" açıklaması Fenerbahçe taraftarlarını hayal kırıklığına uğratsa da gündemdeki isimler umudu kaybolan taraftarları yeniden heyecanlandırmaya yetti bile... "Üç santrforla ilgileniyoruz ve üç isim de Türk futbolcuları" açıklamasını yapan Aziz Yıldırım'ın bu transfer üçgeninde kasttetiği isimler olarak; Nihat Kahveci, Halil Altıntop ve Mevlüt Erdinç gösteriliyor.

Nihat Kahveci'nin, 'Türkiye dönmeyi düşünmüyorum' açıklamasına rağmen Villarreal kulübü ile temaslarını sürdüren Fenerbahçe'nin bu transfer çıkmazından nasıl bir sonuç ile çıkacağı ise büyük bir merak konusu...

KİM GİTSİN...

İç transferde Semih Şentürk ve Mehmet Aurelio ile sözleşme yenileyen Fenerbahçe, Önder Turacı ve Serdar Kulbilge ile yollarını ayırdı. Öte yandan yeni sezon yıldız golcü transfer ederek girmeyi hedefleyen Fenerbahçe, yabancı kontenjanını boşaltmak zorunda. Kanarya'nın elinde halen Roberto Carlos, Alex, Edu, Lugano, Deivid, Maldonado, Kezman ve Appiah bulunuyor.

Üstelik bir de yabancı kaleci alınması göndemde. Böyle olunca, iki isimle yolların ayrılması gerekiyor. Bu iki ismin Maldonado, Appiah ve Kezman'ın arasında seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Appiah banko da, diğeri kim olacak, yanıt arayan soru bu. Kadrosuna Emre Belözoğlu'nu katarak büyük ses getiren Fenerbahçe'de yönetim, teknik direktör konusunda ise henüz bir sonuca varmadı.

Sarı lacivertli yönetim, yaptığı açıklama ile Fenerbahçe'yle bağlarını koparan teknik direktör Arthur Zico'nun yerine yeni teknik direktör için arayışlara girmiş durumda. Şu anda sarı lacivertlilerin düşündüğü ilk isim, Portekiz Milli Takmı'nın başında bulunan Luis Felipe Scolari.