2008 Transfer Dosyası : Trabzonspor

BOMBALAR TRABZONSPOR'DA...

Yıllar süren suskunluğu ardı ardına yaptığı transferlerle bozan Trabzonspor, transfer dönemimin en hareketli takımı. Dış transferde Almanya ikinci lig takımlarından Unterhaching'ten Ceyhun, Dinamo Zagrep'ten Cale, Germinal Ba'dan Colman ve Nec Nijmegen'den Sami'yi kadrosuna katan Trabzonspor, asıl bombaları ise iç transferde patlattı.

Bu sezon Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'dan sergilediği performansla Milli Takım'a kadar yükselme başarısı gösteren Giray Kaçar'ı renklerine bağlayan Trabzonspor, Bursaspor'dan Egemen ve Vestel Manisaspor'dan Selçuk'u kadrosuna kattı. Bu oyuncuların yanı sıra Çanakkale Dardanelspor'dan Buğra ve İsmail, Altınordu'dan Yakup gibi genç yetenekleri kadrosuna dahil eden Trabzonspor transferdeki asıl bombasını ise Gökhan Ünal ile patlattı. Son iki sezondur Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de gündeminde olan golcü oyuncuyu 1.2 milyon avro karşılığında kadrosuna katan Trabzonspor, şüphesiz sezonun büyük bombalarından birine de imza attı.

Öte yandan Tolga, Sayed, Erdinç, Ahmet, Jefferson ve Jabi ile yollarını ayırmayı planlayan Trabzonspor, Basel'den Eren Derdiyok ve Sivasspor'dan Mehmet Yıldız ile temaslarını sürdürüyor.