Banker Kastelli intihar etti

Kastelli'yi böyle tanımıştık

Banker Kastelli'nin sonu mağdurlarına mı benzedi? Yeni bir iddia var. O dönemin meşhur reklamı yeniden gündemde.
Banker Kasteli olarak bilinen Cevher Özden'in intiharının arkasında kredi kartı borcu mu var? Ölümünün arkasında kimse sorumlu değildir diye mektup bıraksa da maddi sorunlar yine ön plana çıktı.

İşte bu iddianın sahibi Sabah'ın ekonomi yazarı Meliha Okur. Gazeteci-yazar Meliha Okur, Cevher Özden'in maddi sorunlar yaşadığını ve 100 milyar kredi kartı borcu olduğunu açıkladı.

DÖNEMİN EN POPÜLER REKLAM FİLMİNİ ÇEKMİŞTİ

Banker Kastelli adıyla bankerlik yapan Özden, sinema dünyasının ünlü isimlerinin rol aldığı reklam filmiyle tanındı. Aralarında Cüneyt Arkın, Ekrem Bora, Fikret Hakan ve Eşref Kolçak ta rol almıştı. Reklam sayesinde iyice tanınan Kastelli, bankerler halktan büyük paralar toplamıştı. Cevher Özden o dönemin en bilinen bankerlerindendi.

REKLAMLAR İŞE YARAMADI

Ancak gerçek hayatta işler reklamdaki gibi gitmedi. Turgut Özal’ın ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı yaptığı dönemde alınan bir karar ile bankaların bankerler aracılığıyla mevduat sertifikası satması engellenmişti.
Halkın vadesi gelen ana para ve borçlarını ödeyemeyince Cevher Özden yurt dışına kaçtı. Elleri kelepçeli Türkiye’ye getirildi, davası 8.5 yıl sürdü ve beraat etti.