Turkcell'in Ortağına Teklif !

Turkcell'in Ortağı TeliaSonera'ya Teklif
Fransız Telekom devi, Turkcell'in ortaklarından TeliaSonera'ya sürpriz bir teklif yaptı.
Telia Sonera, yapılan teklifi "şimdilik" reddetti.Telekom devi France Telecom, TeliaSonera için 41.9 milyar dolarlık bir teklif yaptı. TeliaSonera Türkiye'de Turkcell'in yüzde 37 oranında ortağı konumunda bulunuyor.

Önce Financial Times'ın duyurduğu haber, sabah saatlerinde France Telecom tarafından yapılan açıklama ile doğrulandı. France Telecom, TeliaSonera'yı satın almak için 252.5 milyar kron (41.9 milyar Dolar) teklif verdiğini açıkladı. Bu teklif, hisse başı 56.23 krona denk gelirken, şirketin borsa fiyatının da yüzde 26 üzerinde bulunuyor.

Eğer birleşme gerçekleşirse dünyanın en büyük dördüncü telekom şirketi doğacak. Birleşik şirketin cep telefonu abonesi sayısı 168 milyon, sabit hatlı kullanıcısı ise 69 milyon adete yükselecek.

France Telecom CEO'su Didier Lombard, daha önce yaptığı açıklamalarda özellikle gelişmekte olan ülke pazarlarındaki paylarını artırmayı hedeflediklerini belirtmişti. İsveç hükümeti de Telia Sonera'da bulunan yüzde 37.3 oranındaki hissesini satmayı planladığını duyurmuştu.

Fiyat beğenilmedi
TeliaSonera Yönetim Kurulu Başkanı Tom von Weymarn, teklifle ilgili açıklamasında kabul edilmesinin zor olduğunu belirtti. Tom von Weymarn, teklifin "çok düşük" olduğunu söylemekle yetindi.

AA-Hürriyet