TT Net Vitamin yarışması başladı !

'TT Net Vitamin' başladı
İlköğretim öğrencilerine bilişim teknolojisini kullanma alışkanlığını kazandırmak hedefleniyor.


İlköğretim 6,7 ve 8'nci sınıfta okuyan öğrencilerin katılabileceği yarışma 20 Haziran tarihine kadar devam edecek. Kazananlar yurtdışı seyahati, dizüstü bilgisayar ve ADSL internet bağlantısı gibi hediyelere sahip olacak.

Türkiye'nin lider internet servis sağlayıcısı TTNet'in öğrencilere eğitimle ilgili konularda bilişim teknolojisini kullanma alışkanlığı kazandırılması amacıyla düzenlediği TTNetVitamin Yarışması başladı. 20 Haziran tarihine kadar devam edecek yarışmaya www.ttnetvitaminyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor. Yarışmaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-okul sisteminde yer alan ilköğretim okullarında 2007-2008 eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrenimine devam etmekte olan ve 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri katılabiliyor.

TTNet, grup şirketlerinden IES ile birlikte hazırladığı bilgisayar destekli etkinlik "TTNetVitamin Yarışması" ile ilköğretim öğrencilerinin en son teknoloji ürünlerinden biri ile tanışmalarını amaçlıyor. Yarışmaya katılan her bir öğrenci "Matematik" ile "Fen ve Teknoloji" derslerinden seçilmiş konularda, kendi sınıf seviyesindeki 8 etkinliğe ulaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim müfredatına ve öğrencilerin okullarındaki eğitim düzeyinde elde ettikleri bilgi birikimlerine uygun olarak hazırlanan her etkinliğin farklı eğitsel hedefleri var.

Her bir etkinlik, "öğrenme parçası" ve "yarışma parçasından" oluşuyor. Öğrenciler, etkinliklerin öğrenme parçasına istedikleri kadar giriş yapıp konular üzerinden geçebiliyor. Öğrenci hedefleri tamamladıktan sonra, ilgili etkinliğin yarışma parçası aktif hale geliyor. Öğrencinin yarışmayı bir defada tamamlamak gibi bir zorunluluğu yok. Öğrenciler yarışma parçalarına en fazla 3 kere girebiliyorlar ve etkinliklerdeki yarışma parçası kısmını tamamlamak için 20 Haziran tarihine kadar yarışma süresini istedikleri gibi kullanmakta serbestler.

Yarışma sonunda dereceye girecek öğrencilere yurtdışı seyahati, dizüstü bilgisayarlar, sınıflarına eğitim destek paketleri ve ücretsiz ADSL bağlantısı gibi ödüller verilecek.

Çok Güzel Harketler Bunlar

Çok Güzel Hareketler Bunlar

Çok Güzel Harketler Bunlar , BKM genç oyuncuları ve Yılmaz Erdoğan ile 28 Mayıs Çarşamba Kanal D ekranlarında...

Hava Harp Okulu başvuru formu


Hava Hark Okulu'na başvuru yapmak istiyorsanız bu adreste e-başvuru forumu bulabilirsiniz.


BAŞVURU İÇİN ÖĞRENİM KOŞULLARI

KİMLER BAŞVURABİLİR ?

Genel Lise Grubu

· Lise (Resmi ve Gündüz Öğretimi Yapan Liseler)
· Özel Lise
· Anadolu Lisesi (Yabancı Dille Öğretim Yapan Resmi Liseler)
· Yabancı Dille Öğretim Yapan Özel Lise
· Fen Lisesi
· Özel Fen Lisesi
· Askeri Lise
· Lise, Özel Lise (Yabancı Dil Ağırlıklı Program Uygulayan Liseler)

Çok Programlı Liseler

· Lise Programı
· Yabancı Dil Ağırlıklı Lise Programı

Öğretmen Liseleri
· Öğretmen Lisesi
· Anadolu Öğretmen Lisesi

Başvurunun yapılacağı yıl (Temmuz ayında) veya bir önceki yıl liseden mezun olmak gerekmektedir.


KİMLER BAŞVURAMAZ ?
· Mesleğe yönelik liselerden (meslek ve teknik liseler) mezun olanların başvuruları kabul edilmez.
· Genel Liseler, Çok Programlı Liseler ve Öğretmen Liselerinin Türkçe-Matematik (Eşit Ağırlıkçılar) ve Dil-Edebiyat (Sözelciler), ve Yabancı Dil alanlarından mezun olanların başvuruları kabul olmaz


PUAN TÜRÜ ve PUAN BARAJI NEDİR ?

Puan Türü : SAY – 2
Puan Barajı
Puan barajı Hava Harp Okulu tarafından belirlenerek ilan edilecektir.
Önkayıt başvuruları kabul edilmiş olan kız ve erkek adaylar; aldıkları ÖSS-Sayısal-2 puan sırasına ayrı ayrı dizildikten sonra, belirlenecek olan baraj puanının üzerinde kalanlar seçim aşamalarına çağrılacaklardır.

Sıralamaya esas olan ÖSS-Sayısal-2 puanı, Ortaöğretim Başarı Puanı katılmadan hesaplanmaktadır.