Muratbey Peynir Reklamı "Manyak Güzel Bir Peynir"

Muratbey Peynirleri
Yaratıcı zekadan uzak "Annecim manyak güzel bir peynir". Zaten tercih edilen bir marka da değil...

Bassturk Askin Bir Fikra mp3 indir

Basstürk - Aşkın Bir Fıkra

Dikkat Dağınıklığına Tedavi

Dikkat Dağınıklığına Çare
Türkiye'de ilk kez tüm meslek gruplarına ve öğrencilere dikkatin dağılmasını engelleyip dikkat kalitesini artıracak nörolojik temelli hafıza teknikleri eğitimi geliştirildi.

Yaklaşık 10 yıldır dikkat, hafıza, öğrenme süreçleriyle ilgili akademik çalışmalar yapan Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt, dikkatin dağılmasını engelleyen bu hafıza tekniklerinin, en çok da sınavlara hazırlanan öğrencilerin işine yarayacağını söyledi. Nörokey Kişisel Gelişim-Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt, Türkiye'de böyle bir eksikliğin yıllardır varolduğunu belirterek, dikkat eğitiminin, hem sınavlara hazırlanan öğrencilerin, hem de kendisini kişisel olarak geliştirmek isteyen insanların ihtiyacı olan bir konu olduğunu vurguladı.

'Dikkat'in, eğitim ve öğrenmenin birinci koşulu olduğuna işaret eden Kurt, "Dikkat ettiğiniz bir şeyi öğrenebilirsiniz. Dikkat etmediğiniz bir bilgiyi ne kadar zeki olursanız olun öğrenmekte zorlanırsınız. Şimdi beyini de incelediğimiz zaman beynin özellikle öğrenme konusunda en aktif olan bölgeleri, aynı zamanda sayısal işlemlerin yapıldığı, hesaplamaların yapıldığı, hafızanın kullanıldığı yerdir ve aynı zamanda konsantrasyon merkezidir" dedi.

Bir bilgiyi öğrenmek isteyen, bir sınavda başarılı olmak isteyen, kelime hazinesini daha çok geliştirmek isteyen insanların, konsantrasyon düzeylerinin, dikkat becerilerinin, odaklanma becerilerinin çok iyi olması gerektiğini dile getiren Kurt, son 20 yıldır hem dünyada hem Türkiye'de dikkat eksikliğinin ve dikkat dağınıklığının hızla artmakta olan bir sendrom olduğunun altını çizdi.

Kunter Kurt, Türkiye'de önemi yavaş yavaş kavranmakta olan dikkat eksikliğinin, Avrupa'da ve Amerika'da öneminin çok iyi bilindiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bununla ilgili eğitimler var. Bu konuda bazı ilaçlar olmasına rağmen dikkatle ilgili maalesef eğitim yok. Bu eğitimi biz hem Avrupa'daki eğitimlerimizden, hem de buradaki akademik çalışmalarımızdan elde ettik. 10 haftalık bir eğitim süreci sonunda öncelikle dikkat, konsantrasyon, odaklanma becerileri nelerdir, nasıl uzatılabilir? Öğrenme stratejileri nelerdir? Bir insan hafızasını, beynini en iyi şekilde nasıl kullanabilir? Daha uzun bir süre nasıl ders çalışabilir? Sınavlarda daha iyi nasıl başarılı olabilir? Bu eğitim sürecinde bunların sonuçlarını oluşturuyoruz."
Sınavlara hazırlanan öğrencilerde dikkat dağınıklığının daha çok görüldüğünü ifade eden Kurt, hem OKS hem de ÖSS'de zorlu bir yarış olduğunu, doğal olarak da daha iyi bir dikkate, daha iyi bir konsantrasyona sahip olunması gerektiğini kaydetti.

Sınavlarda yapılan hataların yüzde 10'unun dikkatsizce yapılan hatalardan kaynaklandığına dikkat çeken Kurt, "Öğrencide bilgi var fakat dikkatini yeterince kullanamadığı için ya da sınav süresince dikkat becerilerine sahip olmadığı için başarısız oluyor. Bazen bir net, bin kişinin ya da 10 bin kişiyi geçmenizi sağlayabilir. Durum böyle olunca tabi ki özellikle bu sınavlar da çok önemli bir hale geliyor. Hem öğrenciler hem de iş yaşantısında dikkat çok önemli" şeklinde konuştu.

Türkiye'de ilk olarak Mersin'de böyle bir eğitimin verilmeye başlandığını hatırlatan Kurt, Adana'dan, Gaziantep'ten, İskenderun ve Tarsus'tan dikkat konusunda destek almaya gelen öğrenci ve vatandaşların bulunduğunu vurguladı. Öncelikle daha dikkatli ve daha konsantreli bir şekilde çalışmak için çalışma odalarının, çalışma düzenlerinin çok iyi kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Kurt, "Bir kişinin odasının iyi aydınlanması, iyi havalandırılmış olması gerekiyor. Yatarak değil, dik durarak çalışması gerekiyor ve müzik dinleyerek çalışmaması gerekiyor. Çalışma odasında televizyon, telefon gibi dikkat dağıtıcı unsurların bulunmaması gerekiyor. Odanın rengi de çok önemli. Biz öğrencilere mavi ya da yeşil tonları tavsiye ederiz. Bir mor renk ve kırmızı renk dikkati daha kolay bozar. Bunun haricinde iyi beslenmek de önemli. Asitli içecekler dikkati dağıtır. Doymamış yağ oranı yüksek olan özellikle 'fast-food' diye ifade ettiğimiz yiyecekler beynin öğrenme bölümlerinde olumsuz yönde etkiler. İyi beslenmek, sağlıklı beslenmek tabii ki dikkat için de çok önemlidir. Bir de derse başlamadan önce öğrencilerin bir noktaya bakarak 3 dakika boyunca göz bebeklerini ayırmadan bir noktaya bakmaları da onların dikkatlerini toparlamalarına yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Yasak Bölge (La Zona) filmi

Yasak Bölge (La Zona) filmi
Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 30 Mayıs 2008
Yönetmen : Rodrigo Plá
Senaryo : Laura Santullo , Rodrigo Plá
Yapım : 2007, Meksika , 97 dk.

Oyuncular

Daniel Giménez Cacho (Daniel) , Maribel Verdú (Mariana) , Alan Chávez (Miguel) , Daniel Tovar (Alejandro) , Carlos Bardem (Gerardo) , Marina de Tavira (Andrea) , Mario Zaragoza (Kumandan Rigoberto) , Andrés Montiel (Diego)
Zengin bir grup insan, sefalet içindeki Mexico City'nin tam ortasında, yüksek duvarlarla çevrili ve ileri güvenlik sistemleriyle kuşatılmış lüks bir sitede, dış dünyadan izole bir hayat yaşamaktadır. Üç yoksul gencin bu özel bölgeye "sızmaları" ve hırsızlık yapmaları üzerine site yönetimi, yaşam tarzlarını korumak adına her yola başvurup kendi yasalarını vahşice uygulayacaktır.

Hırsızlardan Miguel, sitenin düzenlediği insan avı sırasında villalardan birinin bodrumuna saklanır ve yaşıtı lise öğrencisi Alejandro'dan yardım ister. Komşularının şiddet yanlısı tavırlarına rağmen Alejandro, gence yardım etmeye karar verir. Bu zor karar, onun hayat hakkındaki tüm görüşlerini altüst ederek içinde yaşadığı mükemmel toplumun aslında ne kadar vahşi ve yozlaşmış olduğunu anlamasını sağlayacaktır.

“Seyirciyi orman kanunlarının dehşetiyle yüz yüze bırakan
son derece kaliteli ve çarpıcı bir film.”
– Variety

Yetimhane (The Orphanage) filmi

Yetimhane (The Orphanage) filmi
Tür : Dram / Korku / Gerilim / Gizem
Gösterim Tarihi : 30 Mayıs 2008
Yönetmen : Juan Antonio Bayona
Senaryo : Sergio G. Sánchez
Yapım : 2007, İspanya / Meksika

Oyuncular

Belén Rueda (Laura) , Fernando Cayo (Carlos) , Roger Príncep (Simón) , Mabel Rivera (Pilar) , Montserrat Carulla (Benigna) , Andrés Gertrúdix (Enrique)
The Orphanage (Yetimhane), hayatın kırılganlığı, kaybedilmişlerin ıstırabı ve bir annenin sonsuz sevgisi üzerine…

Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura’nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve sevgi göstermişlerdir.

Şimdi, 30 yıl sonra, Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon’la çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri dönmüştür. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettikten sonra engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir....

Ölümcül Oyunlar (Funny Games) filmi

Ölümcül Oyunlar (Funny Games) filmi
Tür : Korku / Gerilim
Gösterim Tarihi : 30 Mayıs 2008
Yönetmen : Michael Haneke
Senaryo : Michael Haneke
Yapım : 2007, ABD / Almanya , 111 dk.

Oyuncular

Naomi Watts (Ann) , Tim Roth (George) , Michael Pitt (Paul) , Brady Corbet (Peter) , Devon Gearhart (Georgie) , Boyd Gaines (Fred) , Robert LuPone (Robert)
Ann, George ve oğulları Georgie kısa bir tatil için göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. Vardıklarında komşuları Fred ve Eva’da bir gariplik sezerler. Ertesi sabah golf oynamak üzere sözleşmişlerdir. George ve Georgie yelkenli teknelerini tamir ederken, Ann de yemek yapmaya koyulur. Bu sırada Eva’ların misafiri olarak tanıştıkları genç ve kibar görünümlü Peter, Ann’i şüphelendirir.

Çarşı Kendine de Karşı


Beşiktaş'ın en önemli taraftar grubu Çarşı dün aldığı bir kararla grubun faaliyetlerini sona erdirdi. Birçok maçta tezahüratlarıyla takımı ateşleyen, Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile oynanan maçın kazanılmasında büyük rol oynarken, stadı inletip ses rekoru kıran, birçok rakip takımın taraftarlarının kıskandığı Çarşı Grubu şok bir kararla kendini feshetti. Grubun fesih kararını amigosu Alen Markaryan açıkladı. Beşiktaş Kültür Merkezi’nde dün akşam gösterilen “Asi Ruh” belgeseli öncesi medyaya açıklamalarda bulunan Markaryan şunları söyledi:

Çeşitli badirelerin, sayısız hüzünlerin ve nice sevinçlerin dışa vurumudur bu film. Aslında bu film, bir hayatın yollara nasıl aktığının bir belgeselidir de. Gönül isterdi ki şampiyonlukla kucaklaşılmış bir senede bacak bacak üstüne ataraktan "inanın çocuklar başardık" şarkılarını söyleyerekten ve de şöyle 32 dişimizle gülerekten bir fotoğraf karesinde olalım. Lakin, çok sakin bir şekilde söyleyelim ki; Beşiktaş Camiası'nı o fotoğraf karesinde buluşturmak istemeyen güçler var. Amatör ruh, profesyonel düşünce içinde hazırlanmış bu filmde belki birşeyler hissedeceksiniz. Kıpır kıpır olan yanınıza kulak verin. Çünkü o yanınız size mutlu bir fotoğraf karesinin adresini söyleyecektir. Beşiktaş'ı yaşamak, Çarşı'yı hissetmek, tutkunlarına bir peri masalı gibidir. Dinleyenlerine bir zamk gibi yapışan bu aşk yaşayanlarına neler eylemektedir?

Hiç düşündünüz mü? Devamlı sırtında kamburla dolaşan, ama negatif ama pozitif mutlaka eleştirilen, her daim içine çomak sokulan, dudak dudağa bile hayalken, göz göze sevişmelerine bile ferman çıkartılan bu coğrafyayı. Hiç düşündünüz mü? Bağırıyorken de, bağırmıyorken de her şekilde her dönemde para alıyorlar düye suçlanan, seviyesiz muhabbetlerin odak noktası bu haritanın ızdıraplarını hiç düşündünüz mü? Ve siz "karşı" olmak ne demektir bilir misiniz? Düşünün bakalım. Tam 1,5 saatiniz var.

Mahallenin hep kötü çocuğuyduk
Hep içimizden, gönlümüzden birşeyler katmaya çalıştık. Ama yalnızca çalıştık. Zaman denilen amansız girdapla hep dalga geçtik. Zamanın tümünü Beşiktaş'la geçiren bu kitlenin ne yaptığını "zaman" bile anlayamazdı eminiz. İyi, kötü, güzel, çirkin, farklı, ayrıcalıklı, hit ve hep bir numara birçok imzamız oldu. Her şeyi Beşiktaş için yaptığımıza kalıbımızı basardık. Hala da basarız. Lakin bunları yaparken, galiba, sanırım, zannediyorum ve hissediyorum ki zarar veriyormuşuz. Şanlı, şerefli camiamızı rahatsız etmeye başladığımızı hissettik sanki. Biz fazlaysak, biz birilerinin adamıysak, biz Beşiktaş'sız bir hayat yaşamaya başlamışsak ve biz zarar veriyorsak hemen gidebilirdik. Her şey Beşiktaş için değil miydi? Aslında her şey geçen sene "satılmış Çarşı" diye bağırıldığında başladı. Yazık kere yazıktı. Tam bırakıyorduk ki. 24 Saat Beşiktaş'ı yaşarken Beşiktaşsızlık nasıl bir duyguydu ki?

Ve biz nereye gidiyorduk?
Dedik ki zamansız ayrılıkları sevmiyoruz, uygun zamanını bulalım öyle terkedelim diyarı. Ama baktık ki; hakaret almış başını gidiyor ve dayanılmaz bir ızdırap var içimizde ve biz kimin hakaret ettiğini bile göremiyoruz, masket takmış bir sürü insan atıp tutuyor. Sessizce ve kimsesizce ayrılmak geçti içimizden, hem bu limandan, hem bu can evimizden. Bu kararı verirken kaburgamızın tam ortasına saplanan bir hain hançeri sizle paylaşmak istiyorum:

"Çarşı Beşiktaş'ın üstüne geçti"
İşte bu halüsülasyon ve sınırı belli olmayan dedikodulardan dolayı. Beşiktaş neresiydi, Çarşı kimdi? Bu ne yaman çelişkiydi ki. Şanlı Beşiktaş olmasa Çarşı olurmuydu ki?

Neyse...
İnşallah geriye bayrağı göklerde, şerefi yedi düvelde bir tribün bırakıyoruz. Dinlenmek ve yapılacakları görmek bizim de hakkımız sanırım. Hakkımız geçtiyse size hakkınızı helal edin. Biz bizimkileri sizlere helal ediyoruz.

ÇARŞI adına Alen Markaryan

Euro 2008 Turkiye Kadrosu


EURO 2008 öncesi kadro sayısını 23'e indiren Fatih Terim, İbrahim Kaş, Yıldıray Baştürk ve Halil Altıntop'u kadrodan çıkardığını açıkladı. Bir basın toplantısı düzenleyen A Milli Takım teknik direktörü Terim, kadro yapısı itibariyle böyle bir karar aldıklarını belirtti. Gökhan Gönül de sakatlığı sebebiyle daha önceden kadrodan çıkartılmıştı.

İbrahim Kaş, Yıldıray Baştürk ve Halil Altıntop'un kadrodan çıkarılmasından sonra Milli Takımın 23 kişilik kadrosu şu şekilde oluştu;

- Volkan Demirel (Fenerbahçe)
- Rüştü Reçber (Beşiktaş)
- Tolga Zengin (Trabzonspor)
- Sabri Sarıoğlu (Galatasaray)
- Gökhan Zan (Beşiktaş)
- Emre Aşık (Ankaraspor)
- Servet Çetin (Galatasaray)
- Hakan Kadir Balta (Galatasaray)
- Uğur Boral (Fenerbahçe)
- Emre Güngör (Galatasaray)
- Mehmet Aurelio (Fenerbahçe)
- Mehmet Topal (Galatasaray)
- Emre Belözoğlu (Newcastle United)
- Tümer Metin (Larissa)
- Hamit Altıntop (Bayern Münih)
- Ayhan Akman (Galatasaray)
- Arda Turan (Galatasaray)
- Tuncay Şanlı (Middlesbrough)
- Kazım Kazım (Fenerbahçe)
- Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan)
- Nihat Kahveci (Villarreal)
- Semih Şentürk (Fenerbahçe)
- Mevlüt Erdinç (Sochaux)

Türkiye - Uruguay hazırlık maçı

Türkiye - Uruguay hazırlık maçı TRT 1'de