Tuğba Özay - Bedel

Bedel

Tuğba Özay
DOĞAN KİTAPÇILIK

Tuğba Özay' ın hapishanede yaşadıkları, tanık olduğu olaylar, dostlukları, acıları ve sevinçleri hepsi "Bedel" de...Yaşamı sevmek ve sevilmekten ibaret bir heyacan olarak hayal eden, içindeki kız çocuğunu kimselerin farkedemediği ülkenin en ünlü mankeni... Elleri kelepçelenen ve hiç olmadığı şekillere sokulan Tuğba Özay... Ve şimdi o küçük kız çocuğu konuşuyor...Kendini, yaşadıklarını tüm içtenliği ile anlatıyor. Yaşamın sevmek ve sevilmekten ibaret olduğuna inanmanın bilinciyle...

İstanbul Gravür Fotografları

İstanbul Gravür Fotografları


Ege - Şeytan Sev Diyor Klibi

Ege - Şeytan Sev Diyor Klibi

2008 Transfer Dosyası : Galatasaray

SESSİZ SEDASIZ BİR ŞAMPİYON!

Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray transferden önce teknik direktör krizini çözmek için büyük çaba sarfediyor. Karl Heinz Feldkamp'ın istifasından sonra yola Cevat Güler ile devam eden Galatasaray'ın adı bir çok teknik adam ile anıldı ancak bir türlü beklenen karar çıkmadı. Başta Matthias Sammer ve Michael Laudrup ile yakından ilgilenen ancak bu iki teknik adamdan da 'Hayır' cevabı alan Galatasaray'ın şimdiki rotası ise Michael Skibbe ve Falko Götz...

Teknik direktör sorununu en kısa sürede çözmek isteyen Galatasaray, transfer için de düğmeye basacak. Galatasaray'da son günlerde hangi oyuncuların transfer edileceğinden çok, hangi oyuncuların takımdan gönderileceği gündemde. Hakan Şükür, Okan Buruk ve Necati Ateş ile yollarını ayırmayı planlayan Galatasaray, Ahmed Barusso, Marcelo Carrusca ve İsmail Bouzid gibi yabancı oyuncuların da biletini kesecek. Şu ana kadar resmi bir imza attırmayan Galatasaray, Çaykur Rizespor'dan Ferdi ve Kartalspor'dan Yaser ile prensipte anlaştı. Üç yabancı oyuncusunu göndermeyi planlayan Galatasaray, Milan'dan Simic'i kadrosun katmak için de girişimlerini sürdürüyor.

2008 Transfer Dosyası : Fenerbahçe

EMRE BOMBASI!

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performans ile büyük bir atılım yapan Fenerbahçe, bu sezon da kadrosuna takviyeler yaparak kaldığı yerden devam etmek istiyor. Her sezon yaptığı transferlerle gündeme oturan Fenerbahçe, bu sezon daha sessiz ve derinden hareket ediyor. İlk transfer bombasını Newcastle United'dan Emre Belözoğlu'nu alarak patlatan Fenerbahçe ikinci bombasını ise Villarreal forması giyen Nihat Kahveci ile patlatmak istiyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 2 Haziran'da Fenerbahçe Televizyonu'nunda "Frederic Kanouete ile ilgilenmiyoruz" açıklaması Fenerbahçe taraftarlarını hayal kırıklığına uğratsa da gündemdeki isimler umudu kaybolan taraftarları yeniden heyecanlandırmaya yetti bile... "Üç santrforla ilgileniyoruz ve üç isim de Türk futbolcuları" açıklamasını yapan Aziz Yıldırım'ın bu transfer üçgeninde kasttetiği isimler olarak; Nihat Kahveci, Halil Altıntop ve Mevlüt Erdinç gösteriliyor.

Nihat Kahveci'nin, 'Türkiye dönmeyi düşünmüyorum' açıklamasına rağmen Villarreal kulübü ile temaslarını sürdüren Fenerbahçe'nin bu transfer çıkmazından nasıl bir sonuç ile çıkacağı ise büyük bir merak konusu...

KİM GİTSİN...

İç transferde Semih Şentürk ve Mehmet Aurelio ile sözleşme yenileyen Fenerbahçe, Önder Turacı ve Serdar Kulbilge ile yollarını ayırdı. Öte yandan yeni sezon yıldız golcü transfer ederek girmeyi hedefleyen Fenerbahçe, yabancı kontenjanını boşaltmak zorunda. Kanarya'nın elinde halen Roberto Carlos, Alex, Edu, Lugano, Deivid, Maldonado, Kezman ve Appiah bulunuyor.

Üstelik bir de yabancı kaleci alınması göndemde. Böyle olunca, iki isimle yolların ayrılması gerekiyor. Bu iki ismin Maldonado, Appiah ve Kezman'ın arasında seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Appiah banko da, diğeri kim olacak, yanıt arayan soru bu. Kadrosuna Emre Belözoğlu'nu katarak büyük ses getiren Fenerbahçe'de yönetim, teknik direktör konusunda ise henüz bir sonuca varmadı.

Sarı lacivertli yönetim, yaptığı açıklama ile Fenerbahçe'yle bağlarını koparan teknik direktör Arthur Zico'nun yerine yeni teknik direktör için arayışlara girmiş durumda. Şu anda sarı lacivertlilerin düşündüğü ilk isim, Portekiz Milli Takmı'nın başında bulunan Luis Felipe Scolari.

2008 Transfer Dosyası : Beşiktaş

BEŞ DAKİKADA BEŞİKTAŞ...

Transfer sezonun flaş takımlarından biri de şüphesiz Beşiktaş... Dış transferde Tomas Zapotocny, Tomas Sivok ve Anthony Seric'i kadrosuna katan Beşiktaş, iç transferde de Gaziantepspor'dan Ekrem Dağ ve Gençlerbirliği'nden Tuna Üzümcü ile sözleşme imzaladı. Sözleşmesi biten Ali Tandoğan ile nikah tazeleyen Beşiktaş, İbrahim Kaş, Baki Mercimek ve Mehmet Yozgatlı ile yollarını ayırdı.

Transfer harekatına devam eden Beşiktaş'ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın yabancı transferi kapattıklarını açıklamasının ardından gözler iç piyasaya çevrildi. Vestel Manisaspor'dan Uğur İnceman ile yakından ilgilenen Beşiktaş'ın önümüzdeki haftalarda bu transfer adına somut adımlar atması bekleniyor. Bu transferin yanı sıra Brezilyalı yıldız Bobo'ya Avrupa'nın çeştili kulüplerinden gelen cazip teklifler de Beşiktaş'ın transfer dönemindeki çıkmazı olarak gösteriliyor.

Öte yandan transfer çalışmalarının büyük bir kısmını bitiren Beşiktaş'ta, Başkan Yıldırım Demirören'in, Kayserispor'un başarılı oyuncusu Mehmet Topuz için girişimlerini sürdürdüğü belirtildi.

Geçtiğimiz sezon ortasında sarı-kırmızılı yönetime 11 milyon euro gibi rekor bir bonservis bedeli teklif eden Demirören'in bu kez paranın yanı sıra üç futbolcu önerdiği öğrenildi. Siyah-beyazlı yönetimin Gordon, Higuain, Mehmet Sedef ve Fahri Tatan gibi isimleri Mehmet Topuz'un transferinde takas olarak kullanmayı düşündüğü vurgulandı.

2008 Transfer Dosyası : Trabzonspor

BOMBALAR TRABZONSPOR'DA...

Yıllar süren suskunluğu ardı ardına yaptığı transferlerle bozan Trabzonspor, transfer dönemimin en hareketli takımı. Dış transferde Almanya ikinci lig takımlarından Unterhaching'ten Ceyhun, Dinamo Zagrep'ten Cale, Germinal Ba'dan Colman ve Nec Nijmegen'den Sami'yi kadrosuna katan Trabzonspor, asıl bombaları ise iç transferde patlattı.

Bu sezon Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'dan sergilediği performansla Milli Takım'a kadar yükselme başarısı gösteren Giray Kaçar'ı renklerine bağlayan Trabzonspor, Bursaspor'dan Egemen ve Vestel Manisaspor'dan Selçuk'u kadrosuna kattı. Bu oyuncuların yanı sıra Çanakkale Dardanelspor'dan Buğra ve İsmail, Altınordu'dan Yakup gibi genç yetenekleri kadrosuna dahil eden Trabzonspor transferdeki asıl bombasını ise Gökhan Ünal ile patlattı. Son iki sezondur Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de gündeminde olan golcü oyuncuyu 1.2 milyon avro karşılığında kadrosuna katan Trabzonspor, şüphesiz sezonun büyük bombalarından birine de imza attı.

Öte yandan Tolga, Sayed, Erdinç, Ahmet, Jefferson ve Jabi ile yollarını ayırmayı planlayan Trabzonspor, Basel'den Eren Derdiyok ve Sivasspor'dan Mehmet Yıldız ile temaslarını sürdürüyor.

Mourinho'nun geldiği belli!

Mourinho'nun geldiği belli!
Inter Milan'ın yeni teknik direktörü Jose Mourinho, Serie A'da son senelerde oluşan kötü imajı yok etmek için mücadele edecek. Son yıllarda İtalya'da meydana gelen birçok kavgada bazı taraftarlar öldü ve birçok maç ertelendi.

Mourinho, La Gazetta dello Sport'a yaptığı açıklamada, "Taraftarların sağduyulu olması ve polislerle olan ilişkilerini de değiştirmeleri gerekiyor. Yurtdışındaki imajınız hiç iyi değil. Vahşi, acımasız ve deplasman maçlarına taraftar gitmesine izin verilmeyen bir ülke olarak görünüyorsunuz. Chelsea'de yedek kulübemle seyirciler arasında 3 metre vardı. Tribünde aileler birlikte otururdu ve bu tablodan gurur duyardım. Bir gün aynı atmosferin İtalya'da da olması için çabalayacağım." ifadelerini kullandı.

İtalyan futbolunda defansif anlayışın ön planda olduğunu sözlerine ekleyen Mourinho, "Kazanma mantığını her oyun için aşılayacağım. Eğer kazanamıyorsak bile iyi oynamalıyız. Bu istekten koparsak, kendimizi geliştiremeyiz." dedi.

Sürpriz Özgü Namal ve Kaan Urgancıoğlu Aşkı

Oktay Kaynarca ile yaşadıkları aşkın yaklaşık 2 ay önce bittiğini basın bülteni ile duyuran Özgü Namal’ın adı son günlerde ‘Limon Ağacı’ dizisinin yakışıklı oyuncusu Kaan Urgancıoğlu ile anılıyordu.

Kaan Urgancıoğlu ile Nişantaşı’nda bulunan Scoth adlı mekanda hayli samimi bir şekilde eğlendiği söylenen Özgü Namal, daha sonra yeni sevgilisi ile birlikte Beyoğlu’nda bulunan bir mekan çıkışı objektiflere yakalanmaktan kurtulamadı.

Mekandan yan yana hayli samimi bir şekilde çıkan ikili kameraları fark eder etmez, birbirlerinden uzaklaştı.

Çift daha sonra başka bir mekana girerek sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendi.

Kaynarca ile yaşadıkları aşkın yaklaşık 2 ay önce bittiğini basın bülteni ile duyuran Namal’ın adı son günlerde ‘Limon Ağacı’ dizisinin yakışıklı oyuncusu Kaan Urgancıoğlu ile anılıyordu.

Kaan Urgancıoğlu ile Nişantaşı’nda bulunan Scoth adlı mekanda hayli samimi bir şekilde eğlendiği söylenen Özgü Namal, daha sonra yeni sevgilisi ile birlikte Beyoğlu’nda bulunan bir mekan çıkışı objektiflere yakalanmaktan kurtulamadı.

Mekandan yan yana hayli samimi bir şekilde çıkan ikili kameraları fark eder etmez, birbirlerinden uzaklaştı.

Çift daha sonra başka bir mekana girerek sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendi.

Namık Ekin bölgesel zayıflama teknikleri

Tuluyhan Tekelioğlu haber programında Namık Ekin'den bölgesel zayıflama teknikleri

I love you diyen köpek

I love you diyen köpek

Kurtlar Vadisi Pusu Sezon Finali

Kurtlar Vadisi Pusu Sezon Finali

Bikini Tetris

Bikini Tetris

Harmonik Ortalama

Harmonik Ortalama nedir ?
Harmonik ortalama, gözlem sonuçlarının (birim değerlerinin) terslerinin aritmetik ortalamasının tersidir.

Birim değerleri x1, x2, ... , xn gibi gösterilirse harmonik ortalama aşağıdaki gibi yazılır:



Harmonik ortalama genellikle, ekonomik olaylarda 1 birim ile alınan ortalama miktara veya bir mamülün bir biriminin üretimi için harcanan ortalamaya gereksinim duyulduğunda kullanılır. Harmonik ortalama kısaca H harfi ile gösterilir.