Kurtuluş Günü filmi seyret izle



Independence Day - Kurtuluş Günü filmi seyret izle

Tür : Bilim Kurgu / Aksiyon / Felaket
Yönetmen : Roland Emmerich
Senaryo : Dean Devlin , Roland Emmerich
Görüntü Yönetmeni : Karl Walter Lindenlaub
Müzik : David Arnold
Yapım : 1996, ABD , 145 dk.

Oyuncular

Will Smith (Yüzbaşı Steven Hiller) , Bill Pullman (Başkan Whitmore) , Jeff Goldblum (David Levinson) , Mary McDonnell (Başkanın Karısı) , Judd Hirsch (Julius Levinson) , Robert Loggia (Uzay Kumandanı General Grey)
2 Temmuz'da dünyanın her yerindeki komünikasyon sistemleri, tuhaf bir atmosfer olayı sonucu bozuluverir. Hemen sonrasında silahlı kuvvetler tarafından, devasa nesnelerin dünyaya doğru yaklaşmakta olduğu açıklanır. İlk başta meteor olduğu düşünülen cisimlerin esrarengiz uzaylıların kumandasındaki dev uzay gemileri olduğu ortaya çıkar.

Uzaylılarla her türlü iletişim denemesinin başarısız olmasının ardından, şimdi kablo teknisyenliği yapan eski bilimadamı David Levinson, uzaylıların bir günden daha kısa süre içerisinde dünyanın önemli noktalarına büyük bir saldırı gerçekleştireceğini farkeder.

Temmuz'un 3'ünde, uzaylılar gerçekten de New York, Los Angeles ve Washington'a saldırı düzenlerler. Hayatta kalanlar konvoylar halinde Area 51 adındaki, hükümetin tuhaf test alanına doğru yola koyulurlar. Dedikodulara burası ordunun kendi başına ele geçirdiği bir uzay gemisini de barındırmaktadır. Hayatta kalanlar uzaylılarla savaşmak üzere bir plan yaparlar. 4 Temmuz tüm insanlığın kurtuluş için savaşacağı gün olacaktır.