Perversion Story filmi izle



Una sull'altra - Perversion Story filmi izle

Tür : Gerilim / Erotik / Polisiye / Gizem
Yönetmen : Lucio Fulci
Senaryo : Lucio Fulci , José Luis Martínez Mollá (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Alejandro Ulloa
Müzik : Riz Ortolani
Yapım : 1969, İtalya / Fransa , 97 dk.

Oyuncular

Jean Sorel (Dr. Geroge Dumurrier) , Marisa Mell (Susan Dumurrier/Monica Weston) , Elsa Martinelli (Jane) , Alberto de Mendoza (Henry Dumurrier)
İtalyan sinemasının usta yönetmeni Lucio Fulci'nin Amerika'da çektiği film, günümüzde adeta yeniden keşfedildi. Yaklaşık bir saatlik kopyası piyasada bulunan film, geçtiğimiz yıllarda yarım saat daha uzun, yenilenmiş Fransız kopyasıyla sinema dünyasına sunuldu ve filmin DVD'si yılın DVD'leri arasına girdi.

Film, palavracı ve çapkın bir doktorun gizemli hikayesini anlatıyor. Varlıklı karısı hastalığı nedeniyle yaşamını kaybettikten sonra Dr. Dumurrier polis tarafından karısını öldürmekle suçlanıyor. Suçsuz olduğunu kanıtlamak için karısının ölümünün araştırırken, karısına çok benzeyen bir striptizinin varlığını keşfediyor. "Dr. Dumurrier suçlu mu?" "Kadın gerçekten öldü mü?" gibi izleyicinin finale kadar emin olamadığı sorular çıkıyor ortaya.

Filmin finalinde yer alan gaz odası sahnesi ise sinema tarihinde çoktan yerini aldı bile. Genellikle giallo türüne dahil edilse de, Hitchcock sinemasına yakın, dönemin San Francisco'sunu cool bir şekilde yansıtan ve nefis bir jazz müziğine sahip olan bir Fulci klasiği.