Ready Boost Nedir ?

Ready Boost Nedir ?

Ready Boost , bilgisayarınızın ram belleğini USB 2.0 desteğiyle kullanıdığınız Flash Bellekleriniz sayesinde arttırmanıza olanak sağlayan Windows Vista servisidir.

Ready Boost Özelliğini Çalışması

Ready Boost özelliği taşıyan flaş bellekler sayesinde bilgisayarınız , daha hızlı açılır ya da diğer tüm işlemleri gözle görülecek biçimde daha hızlı gerçekleştirir. Diyelim ki ; ram belleğiniz 1 gb ve siz 1 gb'lik flash bellek taktınız bilgisayarınıza. Sonuç olarak ram belleğiniz 2 gb'ye çıkmıyor ancak dediğimiz gibi gözle görülecek biçimde etki ediyor.

Ready Boost Özelliğini Taşıyan Donanımlar

Öncelikle flash bellekler ve ipod , mp3 oynatıcı vb. donanımlar ready boost özellikleri sayesinde bilgisayarınızın çalışma hızını arttırır.

Half Life Karakteri Gordon Freeman'ın Benzeri



Half Life Karakteri Gordon Freeman'ın Benzeri

Gordon Freeman , Half-Life oyununun hayali başkahramanı. MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ya da Massachusetts Institute of Technology)'den mezun bir teorik fizikçidir ve Black Mesa Araştırma Tesisinde çalışmaktadır.


Ve Gordon Freeman'ın Benzeri ...

Dolapdere Big Gang - Just Feel Albümü Çıktı

Dolapdere Big Gang - Just Feel

2007'nin En İyi Çıkış Yapan Grubu Dolapdere Big Gang, 2. albümüyle ortalığı yine kasıp kavurmaya geliyor. Grubun uzun zamandır hazırlıkları devam eden yeni albümü, müzik marketlerde yerini alıyor. "Just Feel" adını verdikleri 2. albümüyle Dolapdere Big Gang, pek çok sürprizin yanı sıra; bu kez çok daha güçlü, enerjik ve farklı bir sound'la müzikseverleri selamlamaya hazırlanıyor...

15 şarkının yer aldığı albümde grup, klasikleşmiş yabancı şarkıların alaturka yorumlarının yanı sıra, ilk defa kendi bestesine de yer verecek. Albümün en büyük süprizleri ise Işın Karaca ve Teoman... Albümde Europe'un efsaneleşmiş şarkısı The Final Countdown'u Işın Karaca, Helldorado'nun hiti A Drinking Song'u ise Teoman seslendiriyor.

Dolapdere Big Gang, geçtiğimiz yıl Yakartop Müzik'ten yayınladığı ilk albümüyle hem yurt içi hem de yurt dışında büyük ilgi gördü. Türkiye'nin ve Avrupa'nın pek çok şehrinde konserler veren grup, yeni albümü Just Feel'i, ilk albümleri Local Stangers'ın yayınlanışının 1.yılında (Aralık 2007) dinleyiciyle buluşturuyor.

Repertuvar çalışmasının uzun ve titiz bir araştırma sürecinden sonra tamamlandığı 2.albümde , ilk albüm repertuvarında şarkıları bulunan sanatçılar yer almıyor. Bu kez tamamen farklı müzisyenlerin klasikleşmiş şarkılarını yorumlayan Dolapdere Big Gang, böylelikle yeni ve farklı tarzda şarkıları Dolapdere sound'una uyarlayarak müzikal olarak farklı deneyimlere imza atmış oldu.

YENİ ALBÜMDE 2 BÜYÜK SÜRPRİZ
Yeni albüm Just Feel'de Dolapdere Big Gang'in müzikseverlere iki büyük süprizi var. İlki, grubun ilk defa bu albümde kendi söz ve müziğini yazdığı bir şarkıya yer vermesi. Aykut Sütoğlu ve Gökay Süngü'nün bestesine, grubun vokali Emir Yeşil tarafından İngilizce sözler yazıldı ve "Oh! Life" ortaya çıktı. Grup, böylelikle kendilerinden yeni şarkılar duymak isteyenleri "tadımlık" da olsa bir süprizle selamlamış oluyor.

Just Feel'in ikinci büyük süprizi ise, grubun Türkiye'nin her biri kendi dalında en büyük yorumcularından Işın Karaca ve Teoman'la 2 şarkıyı birlikte seslendirmiş olması. Türkiye'nin en güçlü kadın vokallerinden Işın Karaca, albümde Europe'un efsaneleşmiş şarkısı The Final Countdown'u yorumlarken; Türkiye'de rock müziğin en büyük isimlerinden Teoman, Helldorado'nun fenomen haline gelen A Drinking Song'unu seslendirdi.


Dolapdere Big Gang - Just Feel Albümdeki Şarkılar

1.SMOOTH (Santana)
2.FAITH (George Michael)
3.BIG IN JAPAN (Alphaville)
4.THE FINAL COUNTDOWN (Europe)
5.GET DOWN ON IT (Kool & The Gang)
6.YOU DON'T FOOL ME (The Queen)
7.GIMME HOPE JO'ANNA (Eddy Grant)
8.A DRINKING SONG (Helldorado)
9.ANOTHER DAY IN PARADISE (Phil Collins)
10. DON'T LET ME BE MISUNDERSTOOD (Santa Esmeralda)
11. HELL ( Squirrel Nut Zippers)
12. SEX BOMB (Tom Jones)
13. JAILHOUSE ROCK (Elvis Presley)
14. SATISFACTION (The Rolling Stones)
15. OH LIFE (Dolapdere Big Gang- Yeni Şarkı)