İbrahim Çallı Biyografisi ve Eserleri

İbrahim Çallı Biyografisi

İbrahim Çallı (1882-1960) Türk ressam.

İzlenimci Türk resim sanatının tanınmış temsilcilerinden biridir. Resimdeki ustalığı kadar iğneleyici sözleri ve kendine özgü yaşantısıyla da ünlüdür.

Çallı ilk ve orta öğrenimini memleketi olan Çal'da ve Denizli'de tamamladıktan sonra İstanbul'a geldi. Resme tutkundu, ama okula giremedi. Adliyede kâtip oldu; maaşı ile kıt kanaat geçinmeğe çalışıyor, bir yandan da resim yapmağa devam ediyordu. Zamanın ünlü ressamlarından Şeker Ahmet Paşa'nın ilgisini çekti ve onun desteği ile İstanbul Güzel Sanatlar Okulu'na girdi (1906).

İstanbul Güzel Sanatlar Okulu'nda dört yıl okuyan Çallı, Maarif Nezareti'nin (Millî Eğitim Bakanlığı) açtığı sınavı kazanarak Fransa'ya gitti. Paris Güzel Sanatlar Okulu'nda Fernand Cormon'un atölyesinde dört yıl resim çalıştı.

Birinci Dünya Savaşının başlamasıyla Türkiye'ye dönen Çallı, İstanbul Güzel Sanatlar Okulu'nda öğretmen oldu. Fransız izlenimciliğinin etkisinde kalmakla birlikte değişik bir yol izledi. Resimlerinde daha özgür bir davranışa yöneldi, doğanın yanısıra değişik tiplerde insan resimlerine de yer vererek klasik Türk resminin çerçevesinden dışarı taştı, ayrıca resimde renk parlaklığına ve saydamlığa büyük önem verdi. Bu anlayışla peyzajlar, natürmortlar, portreler, kompozisyonlar v.b. yapıtlara imza attı.

Eserlerinden bazıları: Cami Avlusu, Mevleviler, Dikiş Diken Kadın, Hatay, İstiklâl Savaşında Zeybekler, Türk Topçularının Mevzie Girişi, Nü, Balıkçı Kayığı, Çayır ve Keçiler, Manolyalar, Atatürk, İsmet İnönü ve Yahya Kemal Beyatlı portreleridir.

İbrahim Çallı Eserleri





Leonarda Da Vinci'nin Mona Lisa'sı ortaya çıktı

Leonarda Da Vinci'nin Mona Lisa'sı ortaya çıktı

Almanya'nın Heidelberg kentinde çalışan bilim adamı Veit Probst, Leonardo da Vinci'nin ölümsüz eseri "Mona Lisa"daki kadının kimliğinin kesin olarak belirlendiğini açıkladı. Buna göre; kadının, kesinlikle Floransa'lı bir tüccarın eşi Lisa del Gioconda olduğunu belirtti.

Fifa Street 3 Oyunu

Fifa Street 3 Oyunu

Konsolların beğenilen sokak futbolu oyunu Fifa Street 3'ün stadyumlarından yedi tanesinin resimleri yayınlandı. Çevre ve oyuncular göze çok hoş geliyor. Stadyumların bulundukları yerler özenle seçilmiş. Resimlerde dikkatimi çeken bir konu da sahanın etrafını çevreleyen teller, demirler. Fark ettiyseniz çok kısalar. Düşünsenize kaleye vururken topu yukarıya diktiniz ve top denize düştü. Kim ve nasıl alacak topu? :) Sanırım böyle düşünmek yerine oyundan zevk almaya bakmak gerek. Oyun Nintendo DS, PS3 ve Xbox360 platformlarına çıkacak.


Fifa Street 3 Oyunu Stadyum Resimleri
: tıkla


Fifa Street 3 Oyun Fragmanı

Battlefield: Bad Company Oyunu

Battlefield: Bad Company Oyunu

EA Games, PS3 ve Xbox360 için çıkaracağı Battlefield: Bad Company oyunu için "yıkım" videosu yayınladı. 14,7 MB'lık bu videoda oyunun geliştiricilerinin günlüğü ile oyundaki yıkım efektlerini bulacaksınız. Grafikler ve fizik motoru göz dolduruyor. Bomba atıldığı zaman yıkılan yerden etrafa fırlayan parçalar çok gerçekçi ve hoş olmuş.


Battlefield: Bad Company Oyunu

Brother in Arms: Hell's Highway Oyunu

Brother in Arms: Hell's Highway Oyunu

Gearbox Software'in yapımcılığını üstlendiği Brother in Arms serisinin son oyunu Hell's Highway için yeni bir oynanış videosu yayınlandı. Henüz oyun için kesin bir çıkış tarihi belirtilmiş değil. Bildiğimiz tek şey oyunun bu yıl içinde çıkacağı. Fizik, oynanış ve grafikler gerçekten harika görünüyor.

Brother in Arms: Hell's Highway Fragmanı

Far Cry 2 Geliyor

Far Cry 2 Geliyor

Far Cry 2'nin daha önce PC'ye çıkacağı biliniyordu. Ubisoft Montreal, Far Cry 2 oyununu PS3 ve Xbox360 için de geliştirdiğini duyurdu. Yalnız oyun bu platformlara biraz geç çıkacak. Gecikmenin süresi ise şu anda belirsiz. Ubisoft, Far Cry 2 ile oyunculara farklı bir oyun deneyimi yaşatmayı planlıyor. Bununla birlikte daha güzel grafikler ve daha iyi bir oynanış bizi bekliyor olacak. Oyunun PC için 2008 ilkbaharında çıkması bekleniyor.


Far Cry 2 Fragmanı

GTA IV Oyunu

GTA IV

GTA 4 hakkında çok fazla bilgiye sahip olamadığımız GTA IV'ün detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Take Two Games, oyunun 2008 yılının 2. çeyreğinde Xbox360 ve PS3 için piyasada olacağını bildirdi. Ayrıca oyunun Xbox360 versiyonunun 2008 yılı içerisinde 2 adet indirilebilir özel içeriğe sahip olacağı belirtiliyor.

Bununla birlikte karakterimiz Niko'nun, oyunda sık sık karşılaşacağımız arkadaşlarının ve ailesinin resimleri de yayınlandı. Resimlerdeki kişilerin isimleri sırasıyla: Roman Bellic, Brucie, Elizabeta, Manny ve Vlad.


GTA IV Fragmanı

Just Cause 2 Oyunu

Just Cause 2

GTA türündeki Just Cause, geçtiğimiz sene bizlerle buluşmuştu. Oyunda büyük bir ada ve özgür bir oynanış bulunuyordu. Oyun birçok kişi tarafından beğeniyle oynanmıştı. Şimdi ise oyunun 2. sürümünün yapılması gündemde. İlk olarak Playstation3 ve Xbox 360 konsollarına hazırlanacak oyunun PC versiyonunun da yapılması düşünülüyor.


Just Cause 2 Tanıtım Videosu

Kabadayı Film Fragmanı

Kabadayı Filmi

Ali Osman güçsüzleri korumayı kendisine kural edinmiş, eski jenerasyonun ağırbaşlı kabadayılarından biridir. Devran'ın ise tek derdi, kabadayı hareketleri ile hayranlarının karşısında racon kesen bir mayfa lideri görüntüsü sayesinde popülerlik kazanmaktır.

Bu iki birbirinden farklı karakter ve değerdeki adamın, birbirleri ile olan çekişmeleri ve düşmanlıklarını konu alan Kabadayı, yine usta isimleri biraraya getiriyor. Muhsin Bey, Eşkiya, Gönül Yarası gibi filmlerle Türk Sinema tarihine çok başarılı çalışmalar bırakmış Yavuz Turgul ve Şener Şen ikilisini buluşturan film, Herşey Çok Güzel Olacak ve İnşaat filmlerinin yönetmeni Ömer Vargı tarafından yönetilecek.


Kabadayı Film Fragmanı

Google Earth Sky 2.0

Google Earth Sky 2.0

Google, Sky in Google Earth uygulamasının yeni sürümünün internet kullanıcılarının kullanımına hazır olduğunu açıkladı. Güncellemeyi kaçırmayın

Google Earth Sky uygulaması, bilim adamlarının, öğrencilerin ve amatör kişilerin etrafımızdaki milyonlarca yıldızı ve galaksiyi izlemesine olanak veriyor. Geliştirilmiş sürümde, kozmik olaylar hakkında güncel bilgilerden, tarihi haritalar ve gökyüzünde yapılan sanal turlara kadar birçok yeni hizmet var. Yeni sürümde bulunan özeliklerden bazılarını sıralayalım:

:: Güncel Kozmik Olaylar:

kometler ve astroidler gibi gökyüzü ile ilgili en son ve güncel haberler.

:: Gözlem Noktaları:

gözlem uydularından alınmış, x-ray görüntüler, kızılötesi görüntüler, morötesi görüntüler ve gökyüzünün mikrodalga haritası gibi gökyüzünün farklı dalga boyutlarındaki görüntüleri.

:: Tarihi Haritalar:

Gökyüzü ile ilgili yorumların ve kavramların nasıl değiştiğini gösteren, İtalyan gravürcü Giovanni Maria Cassini'nin 1792 yılındaki çalışmalarına dayanan David Rumsey'in gökyüzü haritalarını da içeren tarihi haritalar. Ayrıca, Alman astronom Johannes Hevelius'un 1690 yılında yaptığı 50 takımyıldızının gravürlerinden oluşan takımyıldızı resimleri.


Sky'ın diğer özellikleri arasında, yıldızlar, galaksiler, gezegenler ve gökyüzünde oluşacak olaylar hakkında podcast'ler; kullanıcıları gökyüzündeki 100 popüler noktaya götüren bir büyük gökyüzü turu ile dünya çapındaki kullanıcıların gönderdiği gökyüzü ile ilgili en iyi içeriği barındıran Sky Community katmanı bulunuyor.

Google Earth Sky 2.0 : indir

Asker , Vatan , Mehmetçik MSN Nickleri

Asker , Vatan , Mehmetçik MSN Nickleri

♥ Dağların Tepesine, Eşkiyanın Alnına, Kızların Kalbine Ölümsüz Mehmetcik Yazacağım.

♥ Merhaba Ben Bahriyeliyim Liman Liman Gezerim, Aklıma Eser Kız Tavlarım Aklıma Eser Gemi Temizlerim.

♥ Bu ülke Seninle Gurur Duyuyor. Vatani Görevinde Başarılar. Adam Olmak Adına Son Şansını Da Iyi Değerlendirmeni Dilerim.

♥ Gece Nöbetlerinde Beni Aklına Getirmemeye Çalış. Uyurken Üstlerine Yakalanmani Istemem.

♥ Spora Gidememekten Yakınıyordun Ya. Iste Spor Senin Ayağına Geldi. Iyi Değerlendir.

♥ Bu Söyleyeceklerimi Aklından Çıkarmamaya Çalış: Ay Aksamdan Işıktııır?

♥ Vatan Sana Emanet. Göster Kendini. (yine De Cok Sivrilmemeye Çalışırsan Senin Için Daha Hayırlı Olacak Galiba.)

♥ Sen Askerdeyken Buralari Bize Emanet. (otomobilinin Anahtarlarini Vermeyi Dusunmez Misin? Arada Bir Calistirmam Icin Tabi)

♥ O Guzel Askerlik Anilarini Anlatacagin Gunleri Sabirsizlikla Bekliyorum! Sen Yeter Ki Cabuk Gel, Ben Dinlemeye Raziyim

♥ Ilk Başlarda Kaç Gün Kaldı Yerine Kaç Gün Geçti Diye Sayarsan Senin Icin Daha Kolay Olacaktir. Gel Teskere Gel. Gönlümüz Seninle

♥ Aşkim Yatağın, Sevgim Yorganın, Yüreğim Yastığın Olsun, Asker Ocağında Rahat Uyu Bitanem.

♥ Şafak Değil Sensizlik Beni Acıtan! Seni çok Özledim Birtanem...

♥ Kapını Çalar Mazi, Dalgınlıkla Açarsın, Arar Gözlerin Beni O Günleri Sorarsın. Pişmanlık Sarar Seni O Günleri Anlarsın Oturup Bu Aşk Için Sende Aglarsın.. ama Nafile..?

♥ Aşkın Şarabından Bilmeden Ictim, sevda Yolundan Bilmeden Geçtim, aşkın Bir Alevmiş Yar Yar, bir Ateş Parçası, bilmeden Gönlümü Ateşe Verdim...

♥ Bugün Ilk Günüm Sensiz Alışmak Kolay Değil Böyle Bir Anda Ayrıldıgımıza Inanmış Değilim Daha...

Petek Dinçöz ve Can Tanrıyar , Beyaz Show'da Canlı Yayında Evlendi

Petek Dinçöz ve Can Tanrıyar , Beyaz Show'da Canlı Yayında Evlendi

Dün canlı yayınlanan Beyaz Show'da , Petek Dinçöz ve Can Tanrıyar 9 yıllık birlikteliğin ardından imzayı attılar ve dünya evine girdiler...

Çocuk Film Fragmanı

Çocuk Filmi

Küçük yaşta kaçırılıp bir hırsız çetesinin eline düşen “çocuk” adlı kahramanımızın, çocuklardan nefret eden, lakin özel bir tv kanalında çocuk programı sunan “Rüya” ile tanışmasıyla, iki taraf için de içinden çıkılmaz olaylar başlar. Çocuk kahramanımız hırsızlık çetesi içerisinde en başarılı hırsızlardan bir tanesidir. Hırsızlık yapmasının sebebi ise, her 30.000ytl lik hırsızlık yaptığında çeteden bir çocuğun ailesine iade edilmesidir.

Rüya’nın çalıştığı TV kanalının sahibi ise çocukluğunu mutsuz geçirdiği için tüm çocukların mutsuz olmasını isteyip, çocukların hayal kurmalarının önüne geçmek için dışarıya bir melodi yayan esrarengiz bir kutu yaptıran “İsfandiyar” dir. Kahramanlarımız “çocuk” ve “rüya” “isfandiyar”ı ele geçirip durdurmanın zevkine varabilecekler midir?


Çocuk Film Fragmanı

We Own the Night - Gecenin İki Yüzü Film Fragmanı

Gecenin İki Yüzü Filmi

New York'lu bir gece klubü yöneticisi olan Joseph'in başı kulübe musallat olan Rus mafyası ile derttedir. Erkek kardeşini ve babasını bu adamlardan koruyabilmek için hayatını feda etmeye hazırdır.

Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Robert Duvall ve Eva Mendes gibi isimlerle güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan filmin ilk gösterimi 2007 Cannes Film Festivali'nde yapıldı.



Gecenin İki Yüzü Film Fragmanı

American Gangster Film Fragmanı

American Gangster Filmi

Bir çok filmiyle Oscar ödülüne aday gösterilen yönetmen Ridley Scott, bu kez yaşanmış olaylar ile gerçek kişilerden yola çıkarak, en büyük başarısı daha çok eroini daha çok insana ulaştırmak olan şuç imparatoru Frank Lucas’ın yükselişini ve çöküşünü anlatıyor.

Geçmişin ve günümüzün gangsterleri arasında gidip gelen film, gangster filmlerinin uzun yıllara dayalı geleneğini de izler. Tıpkı bilimkurgu ve western filmlerinde olduğu gibi gangster filmleri geleneği de zaman içinde periyodik olarak güncellenmiş, böylelikle yeni dönemin özelliklerini yansıtması sağlanmıştır.


American Gangster Film Fragmanı

Hairspray Film Fragmanı

Hairspray Filmi

John Waters'ın 1988'de çektiği Hairspray klasiğinin Broadway uyarlaması olan bu müzikal komedide Tracy Turnblad adlı tombul kız, bir dans yarışmasına katılmaya hak kazanınca Baltmore’u çalkalayan müzik ve eğlence dolu bir macera da başlamış olur.

Tracy’nin annesi rolünde John Travolta, babası rolünde ise Christopher Walken'ı izleyecek olmamız ise eğlencenin sadece bir kısmı.

Adam Shankman'in yönetmenliğini yaptığı bu uyarlamayı merakla bekliyoruz.

Hairspray Film Fragmanı

The Diving Bell and The Butterfly - Kelebek ve Dalgıç Film Fragmanı

The Diving Bell and The Butterfly - Kelebek ve Dalgıç Filmi

Jean-Dominique Bauby 43 yaşında hastalanır ve bütün kas kontrolünü kaybeder. Tek kontrol edebildiği yeri, sol göz kapağıdır. Beyni ve kulakları da çalışmaktadır. Terapisti Henriette’ in hazırladığı özel alfabe ile, her seferde sadece bir harfe gözünü kırparak hayatını anlatan bir kitap yazar.

Film, Fransız Elle magazininin editörü Jean-Dominique Bauby’nin gerçek hayat hikayesine dayanmaktadır.


The Diving Bell and The Butterfly - Kelebek ve Dalgıç Film Fragmanı

Dan in Real Life - Şamar Oğlanı Film Fragmanı

Dan in Real Life - Şamar Oğlanı Filmi

Dan Ashburn üç kızı olan dul bir baba ve ünlü bir köşe yazarıdır. Bir aile toplantısında tanıştığı Beth’e aşık olur. Fakat öğrenir ki Beth Dan’in erkek kardeşinin kız arkadaşıdır! Köşe yazılarında herkese öğüt veren Dan bu kez kendiyle çatışma yaşamaktadır.

Romantik komedilerde sıkça karşımıza çıkan Steve Carell, bol ödüllü Fransız oyuncu Juliette Binoche ile sevimli bir ikili olmayı başarmış.

Dan in Real Life - Şamar Oğlanı Film Fragmanı

Çılgın Dersane Kampta Film Fragmanı

Çılgın Dersane Kampta Filmi

“Çılgın Dersane”de birbirinden ilginç olaylar yaşayan gençler bu kez “Çılgın Dersane Kampta” için bir araya geldiler. “Çılgın Dersane” filminin devamı niteliğinde olan “Çılgın Dersane Kampta”da üniversiteye giriş sınavlarına çok az bir süre kalmış ve öğrenciler sınav stresinden uzaklaşmak amacıyla doğa cenneti bir yerde sınav öncesi 15 günlük bir kamp sürecine girmiştir.

İstanbul Özlem Dersanesi’nin sahibi Hadi’nin yönetiminde başlayan kampa, öğrenciler ve öğretmenler büyük bir heyecanla katılırlar. Çocukluk arkadaşı olan ancak o yıllarda birbirilerine olan duygularını bir türlü ifade edemeyen Berksan ve Bahar ne tesadüftür ki bu kampta bir araya gelirler. İkisinin de yaşamında çok büyük değişiklikler olmuştur. Berksan artık herkes tarafından tanınan ünlü bir pop stardır. Ancak iki genç arasında yıllarca bastırılan duygular bu kampta ortaya çıkar. Fakat bu durumdan hiç de mutlu olmayacak bir üçüncü kişi vardır.

Öğretmenler arasında da aşk kıvılcımları ortaya çıkmaya başlar. Seksi Coğrafyacı ile yollarını ayıran Mustafa ile Yüksel arasındaki yakınlaşma gün geçtikçe artmaktadır. Bu arada Hadi’yi çökertmek için sayısız yola başvuran Şahin, çalışmalarını sürdürmekte ve yeni yeni planlar yapmaktadır.


Çılgın Dersane Kampta Film Fragmanı

Maskeli Beşler Kıbrıs Film Fragmanı

Maskeli Beşler Kıbrıs Filmi

Sevimli ve sakar hırsızlar çetesi Maskeli Beşler, şanssız geçirdiği dönemlerden sonra suç işlemeye tövbe etmiş, ticaretle uğraşmaktadır.

Ancak suç dünyasının önemli isimlerinden Rocky Selim, kendilerine reddedilmesi güç bir teklifle gelir: Kıbrıs’ta bir kumarhaneyi soyacaklardır. Bir araya gelen ekip Kıbrıs’a hareket eder. Operasyon için yaptıkları planlar ve soygun çabaları çeteyi birbirinden komik süprizlerle karşı karşıya getirecektir.

Zengin oyuncu kadrolu bu filmin çekimleri beş hafta sürmüş.

Maskeli Beşler Kıbrıs Film Fragmanı

4 Months, 3 Weeks and 2 Days - 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün Film Fragmanı

4 Months, 3 Weeks and 2 Days - 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün Filmi

Komünizmin son dönemlerinin hüküm sürdüğü Romanya'dayız. Öğrenci olan Otilia ve Gabita, aynı zamanda da oda arkadaşıdırlar. Gabita'nın hamile olduğunu öğrenmesi ile büyük bir sorunla karşı karşıya kalacaklarıdır. Çünkü Romanya'da kürtaj yasaktır.

Fakat her yasağın kendisine bir de 'yasak delici' alternatif bir sistem yarattığı düşünülürse buna da bir çözüm vardır. Kürtaj yasal olmayan yollardan yapılacaktır.

2007 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü'nün sahibi olan film, festivalde gösterildiğinden beri büyük ilgi ve övgü ile karşılandı. Romen sinemasının rönesansı olarak nitelendirilen film, sağlam senaryosu, akıcı ve inandırıcı diliyle dikkat çekiyor.

4 Months, 3 Weeks and 2 Days - 4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün Film Fragmanı

My Blueberry Nights - Benim Aşk Pastam Film Fragmanı

My Blueberry Nights - Benim Aşk Pastam Filmi

Kendisi ve hayatı ile ilgili soruları olan genç bir kadının bütün bunlarla yüzleşebilmek, kendisine ve aşka dair bütün sorularını/sorunlarını cevaplayabilmek için çıktığı ruhani yolculuğu bir yol öyküsü olarak anlatıyor My Blueberry Nights.

Yol boyunca karşısına çıkan bütün olağandışı karakterlerin süslediği, aşka ve hayata dair sorularla dolu bir yolculuğu anlatan Wong Kar-Wai, şiirsel anlatımını yine beyazperdeye yansıtıyor.


My Blueberry Nights - Benim Aşk Pastam Filmi Fragmanı

My Blueberry Nights - Benim Aşk Pastam Film Fragmanı

My Blueberry Nights - Benim Aşk Pastam Filmi

Kendisi ve hayatı ile ilgili soruları olan genç bir kadının bütün bunlarla yüzleşebilmek, kendisine ve aşka dair bütün sorularını/sorunlarını cevaplayabilmek için çıktığı ruhani yolculuğu bir yol öyküsü olarak anlatıyor My Blueberry Nights.

Yol boyunca karşısına çıkan bütün olağandışı karakterlerin süslediği, aşka ve hayata dair sorularla dolu bir yolculuğu anlatan Wong Kar-Wai, şiirsel anlatımını yine beyazperdeye yansıtıyor.


My Blueberry Nights - Benim Aşk Pastam Filmi Fragmanı

Promise Me This - Bana Söz Ver Film Fragmanı

Bana Söz Ver - Promise Me This

Tsane, dedesi ve inekleri Cvetka ile bir tepede yaşamaktadır. Bir gün dedesi ölmek üzere olduğunu söyler, Tsane’a Cvetka’yı satması için söz verdirir. Tsane, eline geçen parayla kutsal bir heykelcik alacak ve en önemlisi eve bir gelin ile dönecektir. Tsane, ilk sözünü yerine getirir, fakat dedesi ölmeden bir eş bulabilecek midir? Tam bu sırada, okula her zamanki gibi geç kalan Jasna ile karşılaşır.

Kusturica'nın renkli ve tempolu filmlerinden bir yenisi olan Bana Söz Ver, eğlenceli, komik, romantik ve şiirsel bir hikaye.


Promise Me This - Bana Söz Ver Film Fragmanı

Wyclef Jean ft. Akon, Lil Wayne, and Niia - Sweetest Girl Klibi , Şarkı Sözleri

Wyclef Jean ft. Akon, Lil Wayne, and Niia - Sweetest Girl Klibi , Şarkı Sözleri


Intro: (Wyclef Jean (Lil Wayne))]
Some live for the bill
Some kill for the bill
She wined for the bill
Grind for the bill
(And she used to be the sweetest girl)
Some steal for the bill, if they got to pay the bill
(And she used to be the sweetest girl)
Tonight Wyclef, Akon, Weezy and Nia

[Verse 1: (Wyclef Jean)]
High school she was that girl that make me do the hula hoop around the gym
(Just to get a peek again, she’s a 10)
High school she was that girl that make me do the hula hoop around the gym
(Just to get a peek again, she’s a 10)
Never thought she would come and work for the president
Mr. George Washington (where my money at?)
She thought he’d call (where my money at?)
She had a good day, bad day, sunny day, rainy day
All you wanna know is (where my money at?)
Closed legs don’t get fed, go out there and make my bread
All you wanna know is (where my money at?)
She ended up in a road car, bruised up, scarred hard
All you wanna know is (where my money at?)
She thought he’d call (where my money at?)

[Chorus: (Akon) ] (x2)
Cos’ I’ma tell you like Wu told me
Cash rules everything around me
Singin’ dollar dollar bill y’all (dollar, dollar bill y’all)
Singin’ dollar dollar bill y’all(dollar, dollar bill y’all)

[Verse 2: (Akon)]
Pimpin’ got harder cos’, hoes got smarter
On the strip is something they don’t wanna be a part of
Rather be up in the club shakin’ for a thug
For triple times the money and spending it like they wanna
They got they mind on they money, money on they mind
They got they finger on the trigger, hand on the nines
See everyday they feel the struggle, but staying on they grind
And ain’t nobody takin’ from us, and that’s the bottom line
But I know, there’s a drop in the block
You move slow, you getting’ pressure from cops
You don’t know, not to lay low
Because 25 to life’s no joke
To all my real gorillas thuggin’
On top of corners every day strugglin’
All the beautiful women gettin’ money
Washin' them dollar bills like laundry

[Chorus: (Akon) ] (x2)
Cos’ I’ma tell you like Wu told me
Cash rules everything around me
Singin’ dollar dollar bill y’all (dollar, dollar bill y’all)
Singin’ dollar dollar bill y’all(dollar, dollar bill y’all)

[Bridge: (Wyclef Jean)]
Money, money-money-money
Money, money-money-money
It drives the world crazy

[Verse 3: (Lil Wayne)]
(Weezy) She used to be (she used to be the sweetest girl)

She used to be the sweetest girl ever
Now she like sour and Mcgregor
She wears a dress to the T like the letter
And if you make it rain she will be under the weather
She used to run track back in high school
Now she tricks off the track right by school
She takes a loss cos’ she don’t wanna see her child lose
So respect her, I’ll pay up for the time used
And then she runs to the pastor
And he tells her there will be a new chapter
But she feels no different after
And then she asks him…

[Chorus: (Akon) ] (x2)
Cos’ I’ma tell you like Wu told me
Cash rules everything around me
Singin’ dollar dollar bill y’all (dollar, dollar bill y’all)
Singin’ dollar dollar bill y’all(dollar, dollar bill y’all)


[Outro: (Wyclef Jean)]
Some live for the bill
Some kill for the bill (where my money at?)
She wined for the bill
Grind for the bill (where my money at?)
Some steal for the bill, if they got to pay the bill (where my money at?)
Tonight Wyclef, Akon, Weezy and Nia



Wyclef Jean ft. Akon, Lil Wayne, and Niia - Sweetest Girl Klibi



Acronis True Image 11 Home

Acronis True Image 11 Home - Disk Yedekleme Programı

Acronis True Image ile sisteminizdeki diskleri yedekleyebilir, yedeklemelerinizi geri alabilir ve tam disk kopyalaması yapabilirsiniz. Acronis True Image sezgisel bir arayüze sahiptir. Barındırdığı sihirbazları sayesinde kolay bir kullanıma sahip olan Acronis True Image'ın özellikleri;

# Çevrimiçi disk yedekleme oluşturabilme
# Yedekleme kayıtlarına bakma
# Otomatik yedekleme planlama
# Disk yedeği doğrulama aracı
# Disk sürücüsü kopyalama ve yükseltme
# Çoğalan disk yedeklemeleri oluşturma
# Kişisel dosya ve klasörler ya da sistem girişlerini geri alma
# Güvenlik bölgesi(Diskinde yedeklenen dosyaları saklayamayacak kullanıcılar için)
# Başlangıç kurtarma yöneticisi
# Tüm boyutlardaki sabit diskler için destek
# Geri almadan sonra sistem dosyalarını denetleme
# Şifre koruması
# Kullanıcı tanımlı sıkıştırma düzeyleri
# Tüm düzeylerdeki IDE ve SCSI RAID denetim desteği
# Bölüm tipini, dosya sistemini değiştirme

Acronis True Image 11 Home : indir

Mehmet Emin Yurdakul - Cenge Giderken Şiiri

Mehmet Emin Yurdakul - Cenge Giderken Şiiri

Ben bir Türk'üm; dinim, cinsim uludur;
Sinem, özüm ateş ile doludur.
İnsan olan vatanının kuludur.
Türk evladı evde durmaz giderim.
Muhammed'in kitabını kaldırtmam;
Osmancık'ın bayrağını aldırtmam;
Düşmanımı vatanıma saldırtmam.
Tanrı evi viran olmaz, giderim.
Bu topraklar ecdadımın ocağı;
Evim, köyüm hep bu yerin bucağı;
İşte vatan, işte Tanrı kucağı.
Ata yurdun, evlat bozmaz, giderim.
Tanrım şahit, duracağım sözümde;
Milletimin sevgileri özümde;
Vatanımdan başka şey yok gözümde.
Yâr yatağın düşman almaz, giderim.
Ak gömlekle gözyaşımı silerim;
Kara taşla bıçağımı bilerim;
Vatanımçin yücelikler dilerim.
Bu dünyada kimse kalmaz, giderim.

Melih Cevdet Anday - Mezarlık Şiiri

Melih Cevdet Anday - Mezarlık Şiiri

Bir gün biz de bu parka geleceğiz
Ahbap, arkadaş omuzunda,
Ve dağlara, taşlara benzeyeceğiz
Öyle sessiz, öyle manidar...

Konuşmak yok artık bu yerde
Yolculuk hevesi, avarelik yok
Evine, toprağına bağlı herkes
Muharebe derdi, para derdi yok...

Yalnız yaşayanlar için midir, diyor, mezarlık,
Toprak üstündeki her bitki,
Yerin dibine doğru büyüyenler de var
Hep yaşayanlar için mi?

Belki de ağaçlardan yukarıya doğru
Uzayan bir şey vardır mezarlardan
Sonsuz hürriyete benzer bir şey,
Öyle sessiz, öyle kocaman...

Bir bu tesellisi kaldı mezarlığın
Yoksa ölünün hali yaman...

Göktan Her Yanım Ayrılık Klibi , Şarkı Sözü

Göktan Her Yanım Ayrılık Klibi , Şarkı Sözü

Giden gitti, yürek kaldı peşinde
Mevsim döndü, hazan düştü çiçeklere
Kalan bilir, kalan susar hep sessizce
Son susan söyler son sözü kalbiyle
Her yanım ayrılık, her yanım hüzün şimdi
Hep biraz kırık gibi yarım atar yüreğim
Ödül müdür, ödünç müdür
ağlayan bu yara benim midir İçimde susmayan çocuk gibi
Her yanım ayrılık, her yanım hüzün şimdi
Hep biraz kırık gibi yarım atar yüreğim
Ödül müdür, ödünç müdür
Ayrılığın zehirden iksir bardağımda
yudum yudum ölüm müdür
Kurtuldu akıl yürek kaldı peşinde
Yalnızlığın hesabını sorarken gece
Sessizliğimin içinde gizli sözler
Gözyaşı oldu yalnızlıgımı sildiler
Her yanım ayrılık, her yanım hüzün şimdi
Hep biraz kırık gibi yarım atar yüreğim
Ödül müdür, ödünç müdür
ağlayan bu yara benim midir İçimde susmayan çocuk gibi
Her yanım ayrılık, her yanım hüzün şimdi
Hep biraz kırık gibi yarım atar yüreğim
Ödül müdür, ödünç müdür
Ayrılığın zehirden iksir bardağımda
yudum yudum ölüm müdür

Gözlüklü Cep Telefonu General Mobile G777

Gözlüklü Cep Telefonu General Mobile G777

general mobile g777Cep telefonu teknolojisinde ilkleri mobil telefon kullanıcısı ile buluşturan Gençcell, General Mobile G777 ile yeni bir dönem başlatıyor. G777 mobil izleyici, Mis SMS ile size ait olan bilgileri korurken, kutusunda yer alan video gözlükleri ile istediğiniz her yerde sinema izleme keyfini yaşatıyor. CEBIT Fuarında görücüye çıkan General Mobile G777, 699 YTL fiyatla 28 Aralık’ta satışa sunuldu.

General Mobile G777 - Mobil izleyici

Dünyada bir ilke daha imza atan General Mobile, G777′de bulunan mobil izleyici özelliği ile telefonunuz çalınsa bile sizden başkasının kullanmasına izin vermiyor. G777′nin mobile izleyici özelliği telefon çalınıp başka bir kart takıldığında daha önceden telefona kaydettiğiniz numaraya bir mesaj göndererek durumu kullanıcıya bildiriyor ve telefonu kilitleyerek çalan kişinin kullanmasına izin vermiyor.


Gözlüklü Cep Telefonu General Mobile G777 Reklamı



G777 cep telefonu - Mesajınız sadece size özel

G777′nin çarpıcı bir diğer özelliği ise gelen mesajları sizden başka kimsenin göremiyor olması. Sizin belirlediğiniz şifre ile “Mis SMS” menüsündeki mesajlarınızı sadece siz okuyabiliyorsunuz.
gözlüklü cep telefonuG777 - Arka plan sesleri

G777′nin hayatınızı kolaylaştıracak bir diğer özelliği ise telefonla konuşma sırasında arka plan seslerinin kullanılabilmesi. İster kayıtlı seslerden birini (otoyol, restoran vs.) isterseniz kendi kaydettiğiniz bir sesi konuşma sırasında aktifleştirebiliyor ve nerde olduğunuzu soranlara açıklama yapmak zorunda kalmıyorsunuz.

General Mobile G777 - Telefonda sinema keyfi

G777 ile artık istediğiniz filmi istediğiniz yerde sinema tadında izleyebilirsiniz. G777, 2GB hafızası ile istediğiniz filmi telefona indirmenize olanak sağlarken standart aksesuar olarak kutusunda yer alan video gözlükleri ile beyaz perdeyi cebinize taşıyor. G777 ile sinema cebinize taşınırken boş vakitleriniz keyifli anlara dönüşüyor.

General Mobile G777 - Özellikler

* 3.0 megapiksel kamera
* İki bant (900 / 1800)
* 2.4 inç TFT QVGA 320 x 240 Ekran
* 220 dakika konuşma 180 saat bekleme süresi
* WAP
* GPRS
* Bluetooth
* Ses kayıt
* Arkaplan Sesleri
* El Feneri
* 2 GB Hafıza Kartı
* USB Storage Bellek
* T-Flash Kart desteği
* JAVA Desteği
* Video Oynatıcı (MPEG4,3GPP)
* Video Kaydedici
* MP3(MP3/WAV/AMR/WMA/AAC/AAC+)
* Dünya Saati
* Ajanda
* Takvim
* Alarm
* Kronometre
* Hesap Makinesi
* Oyunlar
* USB Şarj
* Ağırlık: 95 gr
* Boyutlar: 110 x 51 x 14mm

Görgüsüzler Dizisi Başlıyor

Görgüsüzler Dizisi Başlıyor

Türk Sineması'nın unutulmaz ikilisi Zeki Alasya ve Metin Akpınar yıllar sonra tekrar buluşuyor. atv'nin yeni dizisi 'Görgüsüzler' için kamera karşısına geçecek olan ikiliye Melek Baykal ve Çağla Şikel de eşlik edecek.

Yıllar önce Müjdat Gezen, Perran Kutman ve Gülşen Bubikoğlu'nu beyaz perdede seyirciyle buluşturan 'Görgüsüzler', yakında atv'de bambaşka bir kadroyla dizi olarak yayınlanmaya başlayacak. Dizinin en önemli özelliği ise Türkiye'nin en büyük komedi oyuncularından Metin Akpınar ve Zeki Alasya'yı yıllar sonra aynı projede buluşturacak olması... Dizinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında da tüm gözler yıllardır küs oldukları söylenen Metin Akpınar ve Zeki Alasya'nın üzerindeydi.


Görgüsüzler Dizisi Fragmanı




KÜSMEDİK!
Akpınar konuya ilişkin şöyle konuştu: "Basında niye böyle bir izlenim var bilemiyorum. Ama biz Zeki ile küs değiliz. 'Rus Gelin' ve 'Güle Güle' filmlerinde de birlikte oynadık. Sadece eskisi kadar biraraya gelemiyoruz, o kadar. Ama arkadaşlığımız sürüyor." Erler Film'in yapımcılığını üstlendiği 'Görgüsüzler'de; Zeki Alasya muhafazakar bir milletvekili, Metin Akpınar ise gazino patronu Vakkas karakteriyle izleyicinin karşısına çıkacak. İkiliye; Melek Baykal ve Çağla Şikel eşlik edecek. Dizi; bir gazino şarkıcısı ile muhafazakar bir milletvekilinin oğlu arasında doğacak aşkla başlayacak ve gençlerin evlenmesini istemeyen muhafazakar babanın verdiği amansız mücadeleyi anlatacak.

PLAYBACK YAPACAK
Dizide şarkıcı rolündeki Çağla Şikel, şarkıları playback söyleyeceğini açıkladı: "Kendi sesim kötü olduğu için maalesef playback yapacağım. Şarkı söyleme konusunda pek yeteneğim yok. O yüzden yardım alıyorum." Yönetmenliğini Yaşar Seriner'in yapacağı 'Görgüsüzler'in senaryosu Resul Ertaş ve Yaşar Arak'a ait. Türker İnanoğlu'nun yapımcılığını üstlendiği dizinin müzikleri ise ünlü müzisyen Bora Ebeoğlu imzası taşıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Zeki Alasya, Metin Akpınar, Melek Baykal ve Çağla Şikel'in yanı sıra yakışıklı oyuncu Mert Öcal ile usta oyuncular Suzan Avcı, Kayhan Yıldızoğlu ve Bahar Öztan yer alıyor. Ekranların sevilen oyuncuları Şeyla Halis, Aylin Kabasakal, Ümit Yesin ve Veysel Diker de oyuncu kadrosundaki diğer isimler.

Çinliler Neden Çubukla Yemek Yerler ?

Çinliler yiyeceklerini niçin çubukla yerler ?

Çinlilerin yemek yeme alışkanlıklarının yiyeceklerini çok küçük parçalar halinde yemelerinden çubuk kullandıkları anlaşılıyor.Çinde eskiden yalnızca zenginler masada otururlardı.

Halkın çoğunluğu tabakları ellerinde yemek yerlerdi. Bir elleriyle tabaklarını tutar, öteki elleriyle çubuk kullanarak beslenirlerdi. Hızla artan nüfus yüzünden yiyecek sıkıntısı çeken çinliler önlerindeki yiyeceği küçük parçalar halinde çoğaltarak yiyorlardı. O zamanlar ağaç sıkıntısı nedeniyle de tahta kullanımı kısıtlıydı. Masa kullanımı bu yüzden çok zordu. Çubuklar fildişinden ve kemikten yapılırdı.

İçki Kadehleri Niçin Tokuşturulur ?

İnsanlar niçin içki kadehlerini tokuştururlar?

Bu konuda iki ayrı açıklama vardır.

1) İnsanların beş duyusunu tatmin
amacıyla şarap kadehini sofrada çın sesiye tokuşturmak. Şarabın rengi, görme; diliyle
tat alma; burunla koklama;eliyle dokurma,ve çın sesiyle işitme. Şarap bütün duyguları tatmin
eder anlamını taşır.

2)Antik çağlarda bir insanın düşmanını yemeğe davet edip,ona
zehirli içki sunması doğal sayılıyordu. Ev sahibi içkinin zehirsiz olduğunu kanıtlamak için
kendi içkisini havaya kaldırır ve misafirin içkisinden bir yudumun kendi kadehine dökülmesini isterdi.

Sonra aynı anda içkilerini içerlerdi. Misafir böyle durumda ev sahibine güvenini göstermek için
kadehini ev sahibinin yukarı kaldırdığı kadehe hafifçe vurur, çın sesiyle içkiyi denemeye gerek olmadığını gösterirdi.

1 Nisan Şakası İlk Olarak Nasıl Başladı ?

1 Nisan Şakası İlk Olarak Nasıl Başladı ?

1564 yılında Fransa kralı IX Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının birinci gününe aldı. Daha önce
Avrupada yaygın olan yıl başlangıcı Mart 25 idi. O zamanki iletişim şartlarında IX
Charles'in bu kararı fazla yayılamadı. Duyanlar ise protesto amacıyla eski adetlerine
devam ettiler.1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak
nitelendirdiler.1 Nisan'a bütün aptalların günü adını verdiler. Bu günde diğerlerine sürpriz
hediyeler verdiler, yapılmayacak partilere davet ettiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar
sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kendi kültürlerinin
parçası görerek devam ettirdiler. Oradan da bütün dünyaya yayıldı.

Anadolu Parsı (Pardus)

Anadolu parsı

Anadolu parsı (Panthera pardus tulliana), leopar alt türündeki büyük kedilerin Anadolu’daki son temsilcilerindendir ve nesli tükenmiştir.

Özellikleri

Boyu 200-250 cm, ağırlığı dişilerde 35-50 kg, erkeklerde 45-70 kg civarındadır. Yaklaşık ömrü 20 yıldır. Çok çevik olan Anadolu parsı, etoburdur ve geyik, yaban keçisi, yaban domuzu, küçük memeliler ile kuşlar gibi birçok hayvan avını oluşturur. Anadolu parsı Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde, daha çok ormanlık ve dağlık alanlarda yaşamıştır. Doğal yaşam alanları ve av kaynaklarının azalması parsları insanların yaşadığı yerlere yönlendirmiş ve bu da genellikle vurularak ya da zehirlenerek öldürülmelerine yol açmıştır.

Anadolu parsı ile ilgili son resmi kayıt 17 Ocak 1974 tarihinde Beypazarı ilçesinin 5 km batısında bulunan Bağözü köyünden bir kadına saldırması sonrasında vurularak öldürülmesi nedeniyle gerçekleşti. 2001 yılında Doğu Akdeniz bölgesi Dandi mevkiinde ve Doğu Karadeniz bölgesi Müsikli deresinde, 2004 yılında da Doğu Karadeniz bölgesi Pokut Yaylası'nda görüldüğü iddia edilmiştir. Ancak bu alt türün doğal yaşam alanları bilindiğinden bu kaydın bilimsel değeri yoktur ve muhtemelen bir vaşak ile ilgili olan bu gözlemi, Anadolu Lepoarı olarak lanse etmek muhtmelen sadece "iyi niyetli" bir spekülasyondan ibarettir.

Ayrıca 2006 yılında Mersin'deki kayacı vadisi ormanlık alanında kameralar tarafından bir anadolu parsı tespit edildiği iddia edilmiş, ancak bu görüntüler de kamuoyu ile paylaşılmamıştır.

Tüm bu iddiaların doğa koruma örgütlerince bu türe yönelik kamuoyu ilgisini maddi desteğe tahvil etmek için kurgulandığı iddiası da, farklı çevrelerce dile getirilmektedir.

20. yüzyılın sonlarını görebilmiş son bir kaç bireyin, soylarını devam ettirebilecek gen havuzuna sahip olmadıkları ve 21. yüzyıla ulaşamadıkları kesinleşmiş gibidir. Doğu toroslarda kalmış olabileceği varasayılan son 1-2 bireyle ilgili herhangi bir iz bulunamamıştır.

Anadolu parsının varlığını kanıtlamak için doğa gönüllülerinin çabaları aralıksız sürmektedir. Resmi olmayan kayıtlara göre Mersin çevresi en son görüldüğü yerlerdir. Ayrıca Dilek Yarımadası milli parkı Anadolu Parsı'nı milli park içinde korunan hayvanlar arasında göstermektedir.Bazı bilim adamları Anadolu Leoparı'nın hala varlığını sürdürdüğünü ama gelecek için yeterli popülasyonunun olmadığını söylemektedirler.

Dokümanlar

Anadolu parsına ilk bilimsel ismi olan Fellis tulianayı Fransız Zoolog M.A.Valenciennes 1856 yılında vermiştir. Valenciennes'e bu ismi panter ile ilgili ilk tarihi kayıtları biraraya getiren Romalı Macus Tullius Cicero'ya atıfla vermiştir.

Dr. Hans Kumerloeve Türk Biologi Dergisinin 1956 tarihli, 6. cildi, 4.sayısında Anadolu Parsı ile ilgili bilimsel makalesi bu canlı hakkında değerli bilgiler vermektedir.

Tür büyük olasılıkla aşırı avlanma sonucu yok olmuştur. Mantolu Hasan adındaki yerel avcının tek başına en az onbeş Anadolu Parsı vurduğu bilinmektedir.

Anadolu parsının Türkiye sınırları dahilinde herhangi bir şekilde avlanması, 22000 YTL para cezasından başlayan yaptırımların yolunu açmaktadır.

Ayrıca Pardus, TUBİTAK'ın Ulusal Dağıtım projesi kapsamında geliştirilen GNU/Linux dağıtımının adıdır.