Arkadaşım Tilki (Le Renard et L'enfand) filmi

Arkadaşım Tilki (Le Renard et L'enfand) filmi

Tür : Dram / Macera
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008
Yönetmen : Luc Jacquet
Senaryo : Luc Jacquet , Eric Rognard
Görüntü Yönetmeni : Eric Dumage , Gérard Simon
Müzik : Evgueni Galperine , Alice Lewis , David Reyes
Yapım : 2007, Fransa

Oyuncular

Bertille Noël-Bruneau (Çocuk) , Isabelle Carré (Anlatıcı) , Thomas Laliberté (Küçük Çocuk)


Vahşi bir tilkiyle küçük bir kızın arasındaki büyülü, hayatlarını değiştiren bir karşılaşma...

Yönetmen Luc Jacquet yeni filmi “Arkadaşım Tilki” ile gözümüzün önünde olup keşfedemediğimiz doğayı bir kez daha takdir etmeyi öğretiyor bize.

Günümüzde doğada fazla vakit geçiremeyen çocuklara doğal hayatı anlatıyor. Hayvanları tanıtıyor. Doğal yaşamın ritmini yakalatıyor.

Filmde, 10 yaşlarında küçük bir kız Fransa’nın doğusundaki dağların eteklerinde bir köy evinde yaşamaktadır. Sonbaharda bir gün, ormanın içinden bisikletiyle okula doğru giderken yavru bir tilkiyle karşılaşır.

İnsanlara alışık olmayan tilki küçük kızdan kaçar. Ancak küçük kız tilkiyi tekrar görmek güçlü bir istek duyar; küçük kız tilki ile arkadaş olmak ister.


Bakış Açısı (Vantage Point) filmi

Bakış Açısı (Vantage Point) filmi

Tür : Dram / Gerilim
Gösterim Tarihi : 11 Nisan 2008
Yönetmen : Pete Travis
Senaryo : Barry Levy
Görüntü Yönetmeni : Amir M. Mokri
Yapım : 2008, ABD , 90 dk.

Oyuncular

Zoe Saldana , Matthew Fox (Kent Taylor) , Dennis Quaid (Thomas Barnes) , Sigourney Weaver (Rex Brooks) , William Hurt (Başkan Ashton)


Fox ve Quaid filmde, Amerikan başkanına düzenlenen suikast girişimini araştıran iki gizli servis ajanı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak ellerinde beş farklı tanık ve beş farklı hikayeyle...


Kıyamet Öyküleri (Southland Tales) filmi

Kıyamet Öyküleri (Southland Tales) filmi

Tür : Bilim Kurgu / Müzikal / Komedi
Gösterim Tarihi : 4 Nisan 2008
Yönetmen : Richard Kelly
Senaryo : Richard Kelly
Görüntü Yönetmeni : Steven B. Poster
Müzik : Moby
Yapım : 2006, ABD

Oyuncular

The Rock (Boxer Santaros/Jericho Kane) , Seann William Scott (Roland Taverner/Ronald Taverner) , Sarah Michelle Gellar (Krysta Kapowsky/Krysta Now) , Mandy Moore , Miranda Richardson (Nana Mae Frost) , Kevin Smith (Simon Thiery) , David McDivitt (Çavuş)


2005 yılında Texas’ın yarısının ortadan kaybolmasına neden olan nükleer saldırının 3 yıl sonrasında Amerika, hükümetin insanların hayatlarının her bir kısmı üzerinde kontrol sağladığı (onların yararı için!) sanal bir polis devleti haline gelmiştir.

Bu arada Alman bir firma deniz suyundan enerji sağlamanın bir formülünü bulur fakat hem halk hem de özel girişimler, projenin benzin stoklarını tüketmiş olan Amerika’ya tanıtılmasını engellemekte başarısızdırlar.

Karşılarındaki tek güç ise Batı Yakası’nı mesken tutmuş ve federal hükümeti ortadan kaldırmaya karalı Marxist bir yeraltı gruptur. Tüm bu kaotik yapının ortasında temelde üç karakter üzerinden giden hikaye devam eder.


Peri Tozu filmi

Peri Tozu filmi

Tür : Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 28 Mart 2008
Yönetmen : Ela Alyamaç
Senaryo : Ela Alyamaç
Görüntü Yönetmeni : Mirsad Herovic
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

İpek Değer (Deniz) , Mehmet Ali Nuroğlu (Cem) , Barış Yıldız (Emre) , Serkan Ercan (Hasan) , Damla Özen (Aslı) , Fuat Onan (Sarhoş Adam) , Ayşen İnci (Sacide Anne)


Hayat dolu ve etrafına neşe saçan Deniz ve en sevdiği arkadaşı Emre, çocukken birbirlerine söz verirler. Ne olursa olsun hiç ayrılmayacak ve kendi yarattıkları “Düşler Ülkesi”nde yaşayacaklardır.

Kendi kararlarını vermekten hep kaçınmış, geçmişiyle boğuşan Cem, kız arkadaşının ısrarları ile evlilik karambolüne girmek üzeredir. Deniz’in hayatı Emre’nin ani bir kalp krizi geçirmesiyle altüst olur. Deniz arkadaşını iyileştirebilmek için Cem ile sihir ve umut dolu bir yolculuğa çıkar.

Tesadüflerin bir araya getirdiği Deniz ve Cem’in, çıktıkları yolculukta kat ettikleri duygusal gelişmeler ve sihirli Peri Tozu, İstanbul’a döndüklerinde onları yeni maceralara sürükleyecektir.



Tabanca (Revolver) filmi

Tabanca (Revolver) filmi

Tür : Macera / Dram
Gösterim Tarihi : 4 Nisan 2008
Yönetmen : Guy Ritchie
Senaryo : Guy Ritchie
Görüntü Yönetmeni : Tim Maurice-Jones
Müzik : Marco Beltrami , Nathaniel Mechaly
Yapım : 2005, Fransa / İngiltere , 115 dk.

Oyuncular

Jason Statham (Jake Green) , Ray Liotta (Macha) , André 3000 (Avi) , Vincent Pastore (Zach) , Vincent Riotta (Benny) , Terence Maynard (Fransız Paul) , Andrew Howard (Billy) , Togo Igawa (Fred)

Bu bir satranç tahtasıdır...belki de bir kumar masası…

Aklındaki elindekilerden farklı olabilir... Ve aklın, bu büyük oyunu kabullenmeyecektir.

İçerideyken de kirli oyunlarına devam eden iki dolandırıcı ile aynı hücreye düşen Jake, tüm bu vakti kitap okuyarak ve her şeyin sorumlusu olarak gördüğü Dorothy Macha’ya intikam duyguları besleyerek geçirmiştir.

Tüm bu olanların altında ikisinin çıkara dayanan hikayesi yatmaktadır; Green fiyakalı kumarhanesinde Macha’nın masasına direkt bir hamle yapmış fakat bir tomar parasını kaybetmekle kalmıştır. Macha’nın bu hamlesini sürdürmek isteyen Green, her bir kuruşunu tefeci Avi ve Zach’a vermeye ikna olur ve oyun böylece devam eder.


İkili Oyun (One Way) filmi

İkili Oyun (One Way) filmi

Tür : Gerilim / Dram
Gösterim Tarihi : 4 Nisan 2008
Yönetmen : Reto Salimbeni
Senaryo : Reto Salimbeni
Yapım : 2006, Almanya , 114 dk.

Oyuncular

Til Schweiger (Eddie Shneider) , Lauren Lee Smith (Angelina Sable) , Sebastien Roberts (Anthony Birk) , Stefanie von Pfetten (Judy Birk)


Kendi kariyerini ve evliliğini kurtarmak isteyen bir menajerin mahkemede yalan ifade vermesi üzerine gelişen olaylar ve hiç beklenmedik bir şekilde kendisini olayların ortasında kurban olarak bulmasını konu alır.

One Way-İkili Oyun” gerilim, arkadaşlık, suçlama, dürüstlük, haksızlık, sorumluluğun sınırları ve sınırlar aşılınca ortaya çıkan çelişkileri içermektedir.


Ölümcül Oyun (Sleuth) filmi

Ölümcül Oyun - Sleuth

Tür : Komedi / Dram / Gerilim / Gizem
Gösterim Tarihi : 4 Nisan 2008
Yönetmen : Kenneth Branagh
Senaryo : Harold Pinter , Anthony Shaffer (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Haris Zambarloukos , Haris Zambarloukos
Müzik : Patrick Doyle
Yapım : 2007, ABD , 86 dk.

Oyuncular

Michael Caine (Andrew Wyke) , Jude Law (Milo Tindle) , Harold Pinter (TV'deki Adam)
Kenneth Branagh’ın yönettiği ve Michael Caine, Jude Law ile Harold Pinter’in oynadığı Ölümcül Oyun, 4 Nisan 2008’de UIP Filmcilik dağıtımıyla Fida Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Ölümcül Oyun’da, bir kadına sahip olma mücadelesi veren iki erkek üzerine bir öykü anlatılıyor. Olayda her iki erkeğin de sahip olmak istediği bir kadın vardır ama anlatılan aslında kavga eden erkekler ve “erkeklerin neden kavga ettiği” üzerine bir hikâyedir. Sonuçta erkek egosu üzerine bir öyküye dönüşür. Öykü, rekabet ve karşısındaki insanı alt etmek hakkında.

Ölümcül Oyun, bir "yeniden yapım". Çarpıcı senaryosu ve sürprizleri ile dikkat çeken 1972 tarihli ilk filmde, Laurence Olivier ve Michael Caine rol alıyordu.


Drillbit Taylor filmi

Drillbit Taylor filmi

Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 18 Nisan 2008
Yönetmen : Steven Brill
Senaryo : Kristofor Brown , Seth Rogen
Yapım : 2008, ABD

Oyuncular

Nate Hartley (Wade) , Troy Gentile (Ryan) , Ian Roberts (Jim) , Owen Wilson (Drillbit Taylor) , Casey Boersma (Chuck) , Dylan Boersma (Nicki) , Lisa Ann Walter (Barbara)


Ryan, Wade ve Emmit lisenin açıldığı ilk gün bir araya gelirler. Tam herşey yolundadır ki, karşılarına okulun azılı öğrencisi Filkins çıkar. Filkins bu üçlünün tam anlamıyla kabusu olur.

Üç arkadaş kendilerini ondan koruyacak bir yöntem bulmaya çalışırlarken, akıllarına bir bodyguard tutmak gelir. Kendilerine en uygun olan aday Drillbit Taylor'dur. Sokaklarda yaşayan Taylor, çocukları koruma görevini kabul eder.


D-War filmi

D-War filmi

Tür : Aksiyon / Dram / Fantastik
Gösterim Tarihi : 14 Eylül 2007
Yönetmen : Hyung-rae Shim
Senaryo : Hyung-rae Shim
Görüntü Yönetmeni : Hubert Taczanowski
Müzik : Steve Jablonsky
Yapım : 2007, Güney Kore / ABD , 90 dk.

Oyuncular

Jason Behr (Ethan) , Amanda Brooks (Sarah) , Robert Forster (Jack) , Aimee Garcia (Brandy) , Craig Robinson (Bruce) , Chris Mulkey (Ajan Frank Pinsky) , John Ales (Ajan Judah Campbell) , Elizabeth Peña (Ajan Linda Perez) , Billy Gardell (Zoo Guard)


College Road Trip filmi

College Road Trip filmi

Tür : Komedi
Yönetmen : Roger Kumble
Senaryo : Carrie Evans , Emi Mochizuki
Yapım : 2008, ABD , 83 dk.

Oyuncular

Martin Lawrence (Şef James Porter) , Raven-Symoné (Melanie Porter) , Brenda Song (Nancy) , Kym Whitley (Michelle) , Adam LeFevre (Yargıç) , Na'Kia Bell Smith (Genç Melanie)


The Chronicles of Narnia: Prince Caspian filmi

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian filmi

Tür : Macera / Fantastik
Gösterim Tarihi : 11 Temmuz 2008
Yönetmen : Andrew Adamson
Senaryo : Andrew Adamson , Christopher Markus , Stephen McFeely , C.S. Lewis (Kitap)
Müzik : Harry Gregson-Williams
Yapım : 2007, İngiltere / ABD

Oyuncular

Georgie Henley (Lucy Pevensie) , Skandar Keynes (Edmund Pevensie) , William Moseley (Peter Pevensie) , Anna Popplewell (Susan Pevensie)


Narnia’nın büyülü dünyasında zaman bizim dünyamızdan daha hızlı akmaktadır. Bu nedenle tren istasyonundan hareket eden Pevensey kardeşler kendilerini bir sonraki durak olan Büyücü Kral Miraz’ın hüküm sürdüğü adada bulurlar. Şeytani ruhlu bu kralı devirebilmek ve Narnia’nın güzel günlerini geri getirebilmek için adanın genç prensi Caspian ile birlikte güçlü Aslan’la ittifak yaparlar.

C.S. Lewis’in aynı adlı fantastik çocuk romanından uyarlanan “The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe” (Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap), tüm dünyada olduğu gibi Türkiye sinemalarında da olay yaratmış, bir elbise dolabının arkasında gizlenen Narnia ülkesinin göz kamaştırıcı güzellikleri, çocuklar kadar yetişkinleri de büyülemişti. Macera devam ediyor ve devam edeceğe benziyor.


Cennet filmi

Cennet filmi

Tür : Komedi / Dram / Psikolojik
Gösterim Tarihi : 11 Nisan 2008
Yönetmen : Biray Dalkıran
Senaryo : Burak Sesli
Görüntü Yönetmeni : Aşkın Sağıroğlu
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

Engin Altan Düzyatan , Zeynep Papuççuoğlu , Fahriye Evcen , Şendoğan Öksüz , Aytaç Ağırlar , Tülay Bekret , Cüneyt Sayıl , Mehmet Birkiye


Can, 7 yaşındayken annesinin ölümü ile yaşadığı büyük travmadan sonra çevresi ile bütün iletişimini koparmış, yaygın tanımla gerizekalı bir gençtir. Düşük zekasına rağmen inanılmaz bir hayal gücüne sahiptir. Annesini hayal dünyasında yaşatmış ve 29 yaşına kadar sadece onunla iletişim kurmuştur.

Bunca yıldır kendi kendine yarattığı cennetin içinde yaşarken bir gün artık o cennette yalnız olmadığını farkeder. Genç ve güzel bir kız da kendisine eşlik etmeye başlamıştır. Bunca yıldır kendi dünyasında kurduğu bu cennetten çıkarılıp başkalarının cennetinde yaşamaya mı mecbur edilecektir?

Araf filminin yönetmeni Biray Dalkıran'ın yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Cennet, pikolojik dramla komedinin harmanlandığı bir film...


Çaylak Profesyonel (Semi-Pro) filmi

Çaylak Profesyonel (Semi-Pro) filmi

Tür : Komedi / Spor
Gösterim Tarihi : 25 Nisan 2008
Yönetmen : Kent Alterman
Senaryo : Scot Armstrong
Yapım : 2008, ABD , 90 dk.

Oyuncular

Will Ferrell (Jackie Moon) , Woody Harrelson (Monix) , André Benjamin (Clarence 'Kahve' Black) , Maura Tierney (Lynn) , Andrew Daly (Dick Pepperfield) , Will Arnett (Lou Redwood) , Andy Richter (Bobby Dee) , David Koechner (Vekil) , Rob Corddry (Kyle)


Amerikan Basketbol Birliği’ne bağlı Flint Michigan Tropics takımının koçu Jackie Moon, takım arkadaşlarının NBA’de oynama hayallerini gerçekleştirebilmek için onlara destek verir.



Boleyn Kızı (The Other Boleyn Girl) filmi

Boleyn Kızı (The Other Boleyn Girl) filmi

Tür : Romantik / Dram / Tarihi
Yönetmen : Justin Chadwick
Senaryo : Peter Morgan , Philippa Gregory (Kitap)
Yapım : 2007, ABD / İngiltere

Oyuncular

Natalie Portman (Anne Boleyn) , Scarlett Johansson (Mary Boleyn) , Eric Bana (Henry Tudor) , Jim Sturgess (George Boleyn) , Mark Rylance (Sir Thomas Boleyn) , Kristin Scott Thomas (Lady Elizabeth Boleyn) , David Morrissey (Norfolk Dükü) , Benedict Cumberbatch (William Carey) , Oliver Coleman (Henry Percy) , Ana Torrent (Katherine) , Eddie Redmayne (William Stafford)


Bu iki kız kardeşin arasına giren tek birşey var: Bir Kraliyet!
Bir krala duyulan aşk, iki kardeşi ancak bu kadar birbirinden ayırabilirdi.

Kadınların kaderini babalarının belirlediği bir dönemde iki kız kardeşten biri kurallara uyarken bir diğeri boyun eğmedi.

İstediğiniz herşeye sahip olmak için tek yapmanız gereken en çok sevdiğiniz kardeşinize ihanet etmek olsa napardınız?


Blades of Glory filmi

Blades of Glory

Tür : Komedi / Spor
Yönetmen : Josh Gordon , Will Speck
Senaryo : Jeff Cox , Craig Cox , Busy Philipps , John Altschuler , Dave Krinsky
Görüntü Yönetmeni : Stefan Czapsky
Müzik : Theodore Shapiro
Yapım : 2007, ABD , 93 dk.

Oyuncular

Will Ferrell (Chazz Michael Michaels) , Jon Heder (Jimmy MacElroy) , Will Arnett (Stranz Van Waldenberg) , Amy Poehler (Fairchild Van Waldenberg) , Jenna Fischer (Katie Van Waldenberg) , William Fichtner (Darren MacElroy) , Craig T. Nelson (Koç) , Romany Malco (Jesse)


Birbirine rakip iki patenci, dünya şampiyonasında kavga edince altın madalyaları ellerinden alınır. Bununla da kalmaz, spor hayatları sona erer.

Bir kaç yıl sonra tekrar yarışmalara katılabilmeleri için yasal bir boşluk farkeden iki rakibin, anca çiftler kategorisinde birlikte yarışırlarsa şansları olacaktır.

Buz pateni sevenler için güzel gösteriler de içeren bir film.


3:10 Treni (3:10 Yuma) filmi

3:10 Treni (3:10 Yuma) filmi

Tür : Western
Gösterim Tarihi : 2 Kasım 2007
Yönetmen : James Mangold
Senaryo : Halsted Welles , Michael Brandt , Derek Haas , Elmore Leonard
Görüntü Yönetmeni : Phedon Papamichael
Müzik : Marco Beltrami
Yapım : 2007, ABD , 117 dk.

Oyuncular

Russell Crowe (Ben Wade) , Christian Bale (Dan Evans) , Logan Lerman (William Evans) , Dallas Roberts (Grayson Butterfield) , Ben Foster (Charlie Prince) , Peter Fonda (Byron McElroy) , Vinessa Shaw (Emmy Nelson) , Alan Tudyk (Doc Potter) , Luce Rains (Marshal Weathers)


Kanun kaçağı Wade yakaladığında Evans, bu azılı katili mahkemeye götüremeye gönüllü olur. 3:10 Yuma trenine canlı olarak teslim etmek üzere hareket ettiklerinde, Evans ve Wade birbirlerine saygı duymaya başlarlar.

Ancak, Wade’in çetesi ve her köşede bekleyen tehlikeler yüzünden, yolculuk kaderlerine doğru bir göreve dönüşür.

Gerçek bir western klasiğinin yeniden yapımı olmasına rağmen olumlu tepkiler alan yapım özellikle oyuncuları ile ilgi çekiyor. Filmin başarısı üzerine western türü Hollywood'un yeniden ilgisini çekmeye başladı.