Asla Pes Etme (Never Back Down) filmi

Asla Pes Etme (Never Back Down) filmi
Tür : Aksiyon / Dram / Spor
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2008
Yönetmen : Jeff Wadlow
Senaryo : Chris Hauty
Yapım : 2008, ABD , 110 dk.

Oyuncular

Sean Faris (Jake Tyler) , Amber Heard (Baja Miller) , Cam Gigandet (Ryan McCarthy) , Evan Peters (Max Cooperman) , Leslie Hope (Margot Tyler) , Djimon Hounsou (Jean Roqua)
10 milyonlarca dolar değerinde malikaneleriyle Orlando kenti, Iowa kökenli Jake Tyler için hayalleriyle ve anılarıyla başbaşa kalacağı bir yer gibidir. Amerikan Rüyası’nı temsil eden bu kentin ayrıcalıklı gençlerinin ise hayattan hiçbir beklentisi kalmamıştır. Pahalı otomobillerine binerek hava atarlar, bikinileri ve tokyolarıyla sokaklarda gezinirler.

Iowa’dayken futbol takımının yıldız oyuncusu olan Jake, bu yeni kentte tam bir yabancı gibidir. Sessiz ve çekingen mizacı; çevresinde kaba ya da kılıksız olarak algılanan giyimiyle “yeni gelen çocuk” muamelesi gördüğü için ilk etapta arkadaş edinemez.

Ryan adlı kabadayı ruhlu bir gençle istemeden kavgaya tutuşmak zorunda kalan Jake dövüşü kaybedince de çevresi tarafından aşağılanmaya ve küçümsenmeye başlar.

Ancak Jake’in iyi kalpli sınıf arkadaşı Max, onda bir şampiyon ruhu görmektedir. Jake’e kısaca MMA olarak bilinen karışık savunma sanatları sporundan bahseder. Sonra da onu bu sporu öğreten kendi koçu Jean Roqua ile tanıştırır.

Bu sporu öğrenmeye başlayan Jake’in, MMA’nın bir sokak dövüşü olmadığını, başlıbaşına bir sanat olduğunu fark etmesi uzun sürmez.

Beni Orada Arama (I'm Not There) filmi

Beni Orada Arama (I'm Not There) filmi
Tür : Dram / Müzikal / Biyografi
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2008
Yönetmen : Todd Haynes
Senaryo : Todd Haynes , Oren Moverman
Görüntü Yönetmeni : Edward Lachman
Yapım : 2007, ABD / Almanya , 135 dk.

Oyuncular

Cate Blanchett (Jude Quinn) , Ben Whishaw (Arthur Rimbaud) , Christian Bale (Jack Rollins) , Richard Gere (Billy the Kid) , Marcus Carl Franklin (Woody Guthrie) , Heath Ledger (Robbie Clark) , Kris Kristofferson (Anlatıcı) , Don Francks (Hobo Joe) , Roc LaFortune (Hobo Moe) , Larry Day (Devlet Ajanı) , Paul Cagelet (Carny) , Pierre-Alexandre Fortin (Gorgeous George) , Richie Havens (Yaşlı Adam Arvin) , Tyrone Benskin (Bay Arvin) , Kim Roberts (Bayan Avrin)
Bob Dylan, müzik dünyasının en esrarengiz sanatçılarından biridir. Todd Haynes I’m Not There hikâyesini Dylan’ın şarkı sözü yazarlığındaki şiirsel anlatı üslubuna öykünen sıra dışı yöntemlerle anlatıyor.

Rock müzik ilahı şarkıcı ve söz yazarı Dylan’ın hayatının yedi farklı dönemi, aralarında kadın oyuncuların da yer aldığı altı kişilik bir oyuncu kadrosu tarafından canlandırılıyor. Filmin özgün ismi “I’m Not There”, Dylan’ın The Basement Tapes (Sessions) için kaydettiği, ancak orijinal albümde yer almayan meşhur parçasına gönderme yapıyor.

Filmin çekimlerine Temmuz 2006’da, Montreal’de başlandı. Dylan’ın onay ve destek verdiği film, 2007 Venedik Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü aldı ve Cate Blanchett’a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.

Filmin müzikleri, aralarında Eddie Vedder, Calexico, Sonic Youth, Stephen Malkmus, Cat Power, Charlotte Gainsbourg, Antony & the Johnsons, Yo La Tengo, Wilco’s Jeff Tweedy ve X’s John Doe’nun bulunduğu saygın müzisyenlerin 30’dan fazla şarkısı ve Dylan yorumlarından oluşuyor.

O... Çocukları filmi

O... Çocukları filmi
Tür : Dram / Psikolojik
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2008
Yapım : 2008, Türkiye

Oyuncular

Demet Akbağ (Mehtap Anne) , Özgü Namal (Dona) , Sarp Apak (Saffet) , Altan Erkekli (Lokman) , İpek Tuzcuoğlu (Hatice) , Sezin Akbaşoğulları (Meryem) , Deniz Özerman (Mediha)
Yıl 1981... Türkiye, askeri rejimin yönetimi altındadır. Hayat kadınlarının çocuklarına bakıcılık yapan emanetçi annenin, evinin ekseninde inanılmaz olaylar gelişecektir.

Çocuk psikolojisi, eğitim, töre, annelik duygusu, kadın erkek ilişkileri, toplumsal değer yargıları ve baskı ortamının sorgulandığı, tartışmalara yol açacak bir film.

Wicker Park filmi

Wicker Park filmi
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2008
Yönetmen : Paul McGuigan
Senaryo : Gilles Mimouni , Brandon Boyce
Yapım : 2004,

Oyuncular

Josh Hartnett (Matthew) , Rose Byrne (Alex) , Matthew Lillard (Luke) , Diane Kruger (Lisa) , Christopher Cousins (Daniel) , Jessica Paré (Rebecca) , Vlasta Vrana (Kuyumcu) , Amy Sobol (Ellie) , Ted Whittall (Walter)
Şikago’nun Wicker Park bölgesinde yaşayan Matthew birgün çalıştığı işyerinin penceresinden karşı kaldırımda en yakın arkadaşı Luke’a ait ayakkabı dükkanının vitrininine bakan bir kız görür…Artık Matthew onunla tanışmak için her yolu deneyecektir ancak bu ilişkinin bütün yaşamını etkileyeceğinden haberi yoktur…

Matthew ve Lisa birbirlerine aşık olurlar ve kader ağlarını örmeye başlar…Birgün Matthew eve geri döndüğünde Lisa’yı bulamaz...Yok olmuştur Lisa…

İki yıl geçer…Matthew hayatını yeniden düzenlemeye çalışır…
Luke’un Matthew’a anlatacakları vardır…Bir kıza çılgınca aşık olmuştur…

Üç Haydut (Three Robbers) filmi

Üç Haydut (Three Robbers) filmi
Tür : Komedi / Animasyon
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2008
Yönetmen : Hayo Freitag
Senaryo : Hayo Freitag , Tomi Ungerer (Kitap)
Yapım : 2007, Almanya

Seslendirenler : Müşfik Kenter (Anlatıcı) , Oya Küçümen (Tiffany) , Nilgün Kasapbaşoğlu (Teyze) , Haldun Ergüvenç (Polis) , Emir Tayla (Pekyaman) , Faruk Akgören (Kocaman) , Dündar Müftüoğlu (Toraman) , Oya Prosçiler (Nicolas)
Evvel zaman, kalbur saman içinde karanlık ormanlarda üç haydut yaşarmış. Geceleri at arabalarının yollarını keser yolcuları soyarlarmış. Bir gün bir arabada çalacak bir şey bulamayan haydutlar arabanın küçük yolcusu Tiffany'i kaçırmışlar. Yetim Tiffany ise teyzesinin yetimhanesine gitmektense yeni bir aile bulduğunu düşünüp sevinmiş. Üç haydutun ise hayatları hiç ummadıkları şekilde değişecekmiş.

Ünlü sanatçı Tomi Ungerer'in 2 milyondan fazla satan ve 18 farklı dile çevrilen resimli çocuk kitabı, sinemaya uyarlandı.

Üç Haydut, kaliteli bir çizgi filmin değerini bilenler için nefis bir seyirlik olmayı vaad ediyor. Bu film yetişkinlere de hitap etmekle birlikte esas olarak çocuklar için yapılmış.

Şantaj - (Deception) filmi

Şantaj - (Deception) filmi
Tür : Gerilim / Romantik / Dram
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2008
Yönetmen : Marcel Langenegger
Senaryo : Mark Bomback
Yapım : 2008, ABD , 108 dk.

Oyuncular

Hugh Jackman (Wyatt Bose) , Ewan McGregor (Jonathan McQuarry) , Michelle Williams (S) , Lisa Gay Hamilton (Dedektif Ruso) , Lynn Cohen (Kadın)
Günde on sekiz saat çalışan güçlü borsa simsarlarının kişisel hayatları çok kısıtlıdır. Onlar için “Liste” adında bir tür seks kulübü vardır ve cep telefonundan arayıp, dört kelime söylemeleri cinsel açıdan doyurucu bir gecenin başlangıcı olabilmektedir. Borsa simsarlarından Jonathan’ın, son derece çekici ve gizemli bir kadınla girdiği ilişki, onu hayal bile edemeyeceği bir ihanet ve cinayet dünyasının içine sokar.

Askeriye Rütbeleri

Askeriye Rütbeleri


Mareşal Genelkurmay Başkanı Korgeneral Tümgeneral Tuğgeneral Albay Yarbay Binbaşı Yüzbaşı Üsteğmen Teğmen Asteğmen Astsubay Kıdemli Başçavuş Astsubay Baş Çavuş Astsubay Kıdemli Üstçavuş Astsubay Üstçavuş Astsubay Kıdemli Çavuş Astsubay Çavuş Uzman Çavuş Uzman Onbaşı Çavuş Onbaşı