Öldür.com (Untraceable) filmi

Öldür.com (Untraceable) filmi

Tür : Gerilim / Suç
Gösterim Tarihi : 20 Haziran 2008
Yönetmen : Gregory Hoblit
Senaryo : Robert Fyvolent
Yapım : 2008, ABD , 100 dk.

Oyuncular

Diane Lane (Jennifer Marsh) , Billy Burke (Dedektif Eric Box) , Colin Hanks (Griffin Dowd)
Untraceable, gizli servis ajanı Jennifer Marsh’in siber katil ile oynadığı kedi fare oyununu anlatıyor. Siber katil kurbanlarını internette canlı olarak işkence yaparak öldürmektedir.

Film medya ve internetin kötü kullanımını gözler önüne seriyor.

Ayse Kulin - Veda / Esir Şehirde Bir Konak

Veda / Esir Şehirde Bir Konak

Ayşe Kulin
EVEREST YAYINLARI

Ayşe Kulin, Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde, işgal altındaki İstanbul'da bir konakta yaşananları anlatıyor bu kez. Son Maliye Nazırı ve ailesi aracılığıyla o dönemin resmini çizen Veda, çökmekte olan bir tarih ile yeni bir gelecek arayan Milliciler arasında sıkışan o dönem Osmanlı aydınının da öyküsünü dile getiriyor.
Ayşe Kulin'in her zamanki ustalıklı ve sürükleyici üslubu ile okurlarının elinden bırakamayacakları bir kitap bu. Günümüz Türk edebiyatında neredeyse eşsiz olan, biyografik veriler ile roman tekniğini birleştirmekteki ustalığını bir kez daha sergileyen Kulin, bu kez bir İstanbul öyküsü bir imparatorluk tarihini birlikte ele alıyor.

Beyaz Zambaklar Ülkesinde - Grigoriy S. Petrov

Beyaz Zambaklar Ülkesinde (Atatürk'ün Askeri Okulların Müfredatına Konulmasını Emrettiği Kitap)

Grigoriy S. Petrov
KORİDOR YAYINCILIK

Beyaz Zambaklar Ülkesinde, Mustafa Kemal Atatürk zamanında Türkçeye ilk kez çevrildi. Atatürk, kitabı okuduğunda bu destansı başarıya tek kelimeyle hayran olmuştu. Derhal kitabın ülkedeki okulların, özellikle askeri okulların müfredatına dahil edilmesini emretti. Türk askerleri ülkelerindeki “yaşamı yenilemek” için mutlaka bu kitabı okumalıydılar. O vakitler, kitap o kadar çok ilgi gördü ki, Kuran-ı Kerim’den sonra en çok okunan kitap haline geldi.

Bu kitap tüm yoksulluğa, imkansızlıklara ve elverişsiz doğa koşullarına rağmen, bir avuç aydının önderliğinde; askerlerden din adamlarına, profesörlerden öğretmenlere, doktorlardan işadamlarına kadar, her meslekten insanın omuz omuza bir dayanışma sergileyerek, Finlandiya’yı, ülkelerini geri kalmışlıktan kurtarmak için nasıl büyük bir mücadele verdiklerini, tüm insanlığa örnek olacak biçimde gözler önüne sermektedir.

Bu Toprağın Çocuk İsimleri Sözlüğü

Bu Toprağın Çocuk İsimleri Sözlüğü

Recep S. Tatar
SU YAYINEVİ

Bugün dünya ülkeleriyle kıyasladığımızda çeşitlilik ve isim sayısı açısından dünyanın en zengin isim kültürüne sahibiz. Zengin bir isim dağarcığına sahip olmamıza rağmen bu konuda derleme yapanların bu topraklarda yaşayan halkları yok sayarak, isimlerini görmezden gelmeleri isim kültürümüzü zenginleştireceğine daraltmış ya da kendini tekrar eden bir duruma düşürmüştür.
Bu Toprakların Çocuk İsimleri, bu toprakların zenginliği olan isim kültürümüzün daralmasını, kendini tekrarı önlemek ve var olan bu kültür zenginliğimizi açığa çıkarmak amacıyla bu topraklarda yüzyıllardır beraber yaşadığımız ve yaşayacağımız Türk, Kürt, Ermeni, Süryani, Laz, Gürcü, Çerkes, Arap, Fars, ve Nusayri… isimlerinden derlenmiştir. SİTE

Esra Erol'la İzdivaç'ta amca dişi panter arıyor

Esra Erol'la İzdivaç'ta damat adayı amcamız kendine dişi panter arıyor

Metalci Köpek

Metalci Köpek

132 Desibel Çarşı Beşiktaş Tribünü

132 Desibel Çarşı Beşiktaş Tribünü

Shaggy Feat Akon - What's Love video klibi

Shaggy Feat Akon - What S Love video klibi

Cengiz Aytmatov kimdir ?

Cengiz Aytmatov Biyografisi
Cengiz Aytmatov (Kırgızca: Чыңгыз Айтматов (Çıňğız Aytmatov), Rusça: Чингиз Торекулович Айтматов) (d. 12 Aralık 1928, Kırgızistan). Kırgız edebiyatçı, gazeteci, çevirmen ve siyasetçi.

Kişisel Yaşamı

12 Aralık 1928 tarihinde Kuzeybatı Kırgızistan'daki Talas eyaletinin Şeker köyünde doğdu. Adı, Cengiz Han'dan esinlenerek konulmuştur.

Gençliği sıkıntılı bir döneme denk gelmişti. O dönemde zaten yeni yerleşmeye başlayan siyasal sistem, bir de savaşla mücadele etmek zorundaydı. Çok genç yaşta çalışmaya başladı; çünkü İkinci Dünya Savaşı'nın SSCB üzerindeki etkileri gençleri de etkiliyordu, yetişkinler savaşta olduklarından, gençlere büyük iş düşüyordu. On dört yaşında köyündeki sekreterliğe girdi. Burada tarım makinelerinin sayımı, vergi tahsildarlığı gibi işlerde çalıştı.

Köyünden, Kazakistan'a giderek Cambul Veterinerlik Teknik Okulu'nda okudu. Daha sonra şimdiki Kırgızistan'ın başkenti olan Bişkek'e giderek burada Frunze (şimdiki adıyla Bişkek) Tarım Enstitüsü'nde öğrenimine devam etti. Ardından Maksim Gorki Edebiyat Enstitüsü'ne geçti ve 1956 ile 1958 yılları arasında Moskova'da okudu.

Yazmaya bu yıllarda Pravda gazetesinde başladı. Ardından, yazdığı eserleriyle üne kavuştu ve 1957 yılında Sovyet Yazarlar Birliği'ne üye kabul edildi. 1963'te Lenin Ödülü'nü aldı. Yapıtları yüz ellinin üstünde dile çevrildi. Sovyetler Birliği'nin dağılması ve Kırgızistan'ın bağımsızlığına kavuşmasından sonra ülkesini Lüksemburg'da büyükelçi olarak temsil etti.

10 Haziran 2008 tarihinde Almanya'da vefat etti.

Siyasal Yaşamı

Cengiz Aytmatov; edebi çalışmalarına ek olarak, Avrupa Birliği, NATO, UNESCO ve Benelüks ülkelerinin Kırgız delegeliğini üstlenmiştir. Ayrıca eski Kırgızistan Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov'un babasıdır.

Yapıtlarından Bazıları

* Zorlu Geçit (1956)
* Yüzyüze (Лицом к лицу, 1957)
* Cemile (Kırgız Türkçesi Жамийла, Rusça Джамиля, 1958)
* İlk Öğretmenim (Первый учитель, 1962)
* Dağlar ve Steplerden Masallar (Повести гор и степей, 1963)
* Elveda, Gülsarı! (Прощай, Гульсары, 1966)
* Beyaz Gemi (Kırgız Türkçesi, Ак кеме : Ak Keme) (RusçaБелый пароход, 1970)
* Selvi Boylum Al Yazmalım (1970)
* Fuji-Yama (Восхождение на Фудзияму, Fuji Dağının Tepesi 1973)
* Gün Olur Asra Bedel ,(Kırgız Türkçesi Кылым карытар бир күн),(Rusça И дольше века длится день, 1980),
* Darağacı - Disi kurdun Rüyalari (Плаха, 1988)
* Toprak Ana
* Cengiz Han'a Küsen bulut
* Çocukluğum
* Kırmızı Elma
* Dağlar Devrildiğinde-Ebedi Nişanlı (Son romanı - 2007)
* Gün Olur Asra Bedel
* Dişi Kurdun Rüyaları

Cengiz Aytmatov vefat etti

Cengiz Aytmatov vefat etti

Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un (79) tedavi gördüğü Almanya'nın Nuremberg şehrinde hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

1958 yılında yayınlanan "Cemile" isimli kitabıyla tanınan Kırgız yazar, Moskova'nın 800 kilometre doğusundaki bir film çekimi sırasında rahatsızlanmasının ardından uçakla Almanya'ya nakledilmişti.

Rus doktorlar, ünlü Aytmatov'un rahatsızlığına böbrek yetmezliği teşhisi koymuştu.

Aytmatov, bir dönem Kırgızistan'ın Brüksel Büyükelçiliği görevinde bulunmuştu.

Komik NBA Resimleri



İlginç Hayvan Resimleri

İlginç Hayvan Resimleri



Portakal Kabuğundan Sanat

Portakal Kabuğundan Sanat , Portakal Kabuğundan Aslan


Atv'nin Yeni Haber Yayın Yönetmeni : Fuat Uğur

ATV Haber'in yeni Uğur'u!

Çalık yönetimine geçen ATV sürekli yeni isimler alıyor. En son atama ATV Haber'den geldi. Bakın o isim kim?

Çalık Grubu'nun yönetimi devraldığı atv'den hergün yeni bir haber geliyor. En son Adem Gürses genel müdürlükten icra kurulu üyeliğine atanmış, yerine de Fatih Ediboğlu getirilmişti. Bugün atv'de yine bir atama vardı.

FUAT UĞUR GENEL HABER YAYIN YÖNETMENİ

Adem Gürses yönetimindeyken Haber Koordinatörü olan Yaşar Gürsoy'un üzerine bugün yeni bir isim geldi. Fuat Uğur atv Haber'in başına Haber Genel Yayın Yönetmeni olarak atandı. İnternethaber'e konuşan Fuat Uğur haberi doğruladı. Yarın göreve başlayacağını söyledi. Haber kadrosunda değişiklik olup olmayacağına ilişkin de daha sonra açıklama yapacağını belirtti.

BEKLENEN ATAMA

Haberi Türkiye-İsviçre maçı için gittiği İsviçre Havalimanı'nda öğrenen Gürsoy ise "Uğur iyi olmuş" dedi. Günlerdir böyle bir atamanın yapılacağı söylentileri kanalın içinde dolaşıyordu. Birçok isim kulaktan kulağa fısıldanıyordu.

BARLAS'IN HABERİ VAR MI?

Fuat Uğur'un kim kanalıyla atv'ye genel yayın yönetmeni olarak atandığı henüz bilinmiyor. Bilinmeyen bir diğer şey ise haberin anchormani Mehmet Barlas'ın konudan haberi olup olmadığı... Çünkü Barlas şu anda yurtdışında...

Fuat Uğur daha önce Show Haber'de haber müdürlüğü yapmıştı...

Pulsar 1.Bölüm Fragmanı



No english title - video powered by Metacafe


pulsar, pulsar 1.bölüm fragmanı, pulsar 1.bölüm reklamı, pulsar 1.bölüm tanıtımı, pulsar dizisi, pulsar dizisi 1.bölüm fragmanı

Pulsar 1.Bölüm Özeti

TÜRK TELEVİZYONLARINDA BİR İLK!

BAZILARI DOĞUŞTAN YILDIZDIR!

Rüzgar Yapım / Kıraç ve Ayşe Şule Bilgiç’in yapımcılığında yönetmenliğini Mustafa Yaşar’ın üstlendiği, başrollerini Buket Dereoğlu, Kayra Şenocak, Ayberk Koşar ve Ecem Uzun’un paylaştığı “PULSAR”, Haziran ayında Star TV’de izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

“PULSAR”, dünyada pek çok başarılı örneği yapılmasına karşın, Türkiye’de henüz kimsenin yapmaya cesaret edemediği, “köpek kahraman”ın başrol oynadığı bir dizi olarak bir ilke imza atıyor. Başta çocuklar olmak üzere, her kesimden ve her yaştan insanın beğeni ile izleyeceği “yıldız” bir köpek ve onun olağan üstü serüvenleri, Türk seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor.

Özet Hikaye :
Annesi babası çoktan uyumuştu. Ablası ise mutlaka odasında günlük yazmaktaydı. Çağlar üstündeki pikeyi attı, yataktan kalktı ve penceresinin önündeki teleskobunun ayarını kontrol etti. Sonra bir gözünü kısarak teleskoptan gökteki yıldızlara baktı. Binlerce ışık, binlerce yıldız ona göz kırpıyordu. Çağlar yeniden dileğini anlattı yıldızlara: Bir köpeğim olsa.. Bana arkadaşlık etse.. Dilimden anlasa, beraber oynasak..”
Küçük Çağlar’ın dileği pek yakında gerçekleşecekti. Kimsenin nereden geldiğini bilmediği harika köpek Pulsar onun arkadaşı olacak, yaptıklarıyla Çağlar’ın annesini, babasını, ablasını, arkadaşlarını, bütün mahalleyi şaşırtacaktı.. Belki bir tek Çağlar şaşırmayacaktı Pulsar’ın yaptıklarına…Çünkü Çağlar Pulsar’ın yıldızların ona bir armağanı olduğuna inanıyordu…
Pulsar Kimdir : Pulsar, Akut arama kurtarma derneği bünyesinde yurtiçinde yirmiye yakın kayıp operasyonuna katıldı.Yurtdışına ilk kez çıkan Türk arama köpeği ekibinde bulunarak Iran/Bam depreminde 4 kazazedeyi göçük altından çıkardı. Hababam Sınıfı 3.5, Kaşağı, Taştan Kalp, Xando Howe ve son olarak Gönül Salıncağı dizisinde her bölümde hikayesi olan eski bir arama kurtarma köpeğini canlandırdı.

Pulsar 1.Bölüm Özeti

Çağlar ve ailesi, büyükbabalarından kalma eski bir eve taşınmışlardır. Okumaya ve uzaya meraklı olan Çağlar, yalnız bir çocuktur ve bu yeni mahallede de tek bir arkadaşı yoktur. En büyük isteği ise, kendisine arkadaşlık edecek bir köpeğinin olmasıdır ve bunun için her gece yıldızlardan bir köpek dilemektedir. Ve bir gün, en ümitsiz anında, yaralı bir kurt köpeği çıkagelir. Onu tedavi edince, aralarında büyük bir dostluk oluşur. Çağlar, bu köpeği yıldızların gönderdiğine inanarak, ona Pulsar adını verir. Ancak mahallenin başka çocukları, bu güzel köpeği kıskanarak elde etmeye çalışırlar. Üstelik Çağlar’ın Pulsar’ı ailesine kabul ettirmesi de çok zordur. Çünkü ablası Tuğçe tam bir köpek düşmanıdır. Son derece titiz bir kadın olan annesi Nermin ise evde bir köpek olmasına şiddetle karşıdır. Pulsar’ın kendini eve kabul ettirmesinin yolu, yeni kahramanlıklardan geçmektedir ve onları macera dolu günler beklemektedir.

pulsar, pulsar 1.bölüm konusu, pulsar 1.bölüm özeti, pulsar dizisi, pulsar dizisi 1.bölüm özeti

Pulsar 10.Bölüm izle





pulsar, pulsar 10.bölüm, pulsar 10.bölüm izle, pulsar 10.bölüm seyret, pulsar 10.bölüm videoları, pulsar dizisi

Pulsar 9.Bölüm izle





pulsar, pulsar 9.bölüm, pulsar 9.bölüm izle, pulsar 9.bölüm seyret, pulsar 9.bölüm videoları, pulsar dizisi

Pulsar 8.Bölüm izle





pulsar, pulsar 8.bölüm, pulsar 8.bölüm izle, pulsar 8.bölüm seyret, pulsar 8.bölüm videoları, pulsar dizisi

Pulsar 7.Bölüm izle





pulsar, pulsar 7.bölüm, pulsar 7.bölüm izle, pulsar 7.bölüm seyret, pulsar 7.bölüm videoları, pulsar dizisi

Pulsar 6.Bölüm izle





pulsar, pulsar 6.bölüm, pulsar 6.bölüm izle, pulsar 6.bölüm seyret, pulsar 6.bölüm videoları, pulsar dizisi

Pulsar 5.Bölüm izle





pulsar, pulsar 5.bölüm, pulsar 5.bölüm izle, pulsar 5.bölüm seyret, pulsar 5.bölüm videoları, pulsar dizisi

Pulsar 4.Bölüm izle





pulsar, pulsar 4.bölüm, pulsar 4.bölüm izle, pulsar 4.bölüm seyret, pulsar 4.bölüm videoları, pulsar dizisi

Pulsar 3.Bölüm izle





pulsar, pulsar 3.bölüm, pulsar 3.bölüm izle, pulsar 3.bölüm seyret, pulsar 3.bölüm videoları, pulsar dizisi

Pulsar 2.Bölüm izle





pulsar, pulsar 2.bölüm, pulsar 2.bölüm izle, pulsar 2.bölüm seyret, pulsar 2.bölüm videoları, pulsar dizisi

Pulsar 10.Bölüm Fragmanı



pulsar, pulsar 10.bölüm fragmanı, pulsar 10.bölüm reklamı, pulsar 10.bölüm tanıtımı, pulsar dizisi, pulsar dizisi 10.bölüm fragmanı

Pulsar 9.Bölüm Fragmanı



pulsar, pulsar 9.bölüm fragmanı, pulsar 9.bölüm reklamı, pulsar 9.bölüm tanıtımı, pulsar dizisi, pulsar dizisi 9.bölüm fragmanı

Pulsar 8.Bölüm Fragmanı



pulsar, pulsar 8.bölüm fragmanı, pulsar 8.bölüm reklamı, pulsar 8.bölüm tanıtımı, pulsar dizisi, pulsar dizisi 8.bölüm fragmanı

Pulsar 7.Bölüm Fragmanı



pulsar, pulsar 7.bölüm fragmanı, pulsar 7.bölüm reklamı, pulsar 7.bölüm tanıtımı, pulsar dizisi, pulsar dizisi 7.bölüm fragmanı

Pulsar 6.Bölüm Fragmanı



pulsar, pulsar 6.bölüm fragmanı, pulsar 6.bölüm reklamı, pulsar 6.bölüm tanıtımı, pulsar dizisi, pulsar dizisi 6.bölüm fragmanı

Pulsar 5.Bölüm Fragmanı



pulsar, pulsar 5.bölüm fragmanı, pulsar 5.bölüm reklamı, pulsar 5.bölüm tanıtımı, pulsar dizisi, pulsar dizisi 5.bölüm fragmanı

Pulsar 4.Bölüm Fragmanı



pulsar, pulsar 4.bölüm fragmanı, pulsar 4.bölüm reklamı, pulsar 4.bölüm tanıtımı, pulsar dizisi, pulsar dizisi 4.bölüm fragmanı

Pulsar 3.Bölüm Fragmanı



pulsar, pulsar 3.bölüm fragmanı, pulsar 3.bölüm reklamı, pulsar 3.bölüm tanıtımı, pulsar dizisi, pulsar dizisi 3.bölüm fragmanı

Pulsar 2.Bölüm Fragmanı



pulsar, pulsar 2.bölüm fragmanı, pulsar 2.bölüm reklamı, pulsar 2.bölüm tanıtımı, pulsar dizisi, pulsar dizisi 2.bölüm fragmanı

Pulsar 10.Bölüm Özeti



pulsar, pulsar 10.bölüm konusu, pulsar 10.bölüm özeti, pulsar dizisi, pulsar dizisi 10.bölüm özeti

Pulsar 9.Bölüm Özeti



pulsar, pulsar 9.bölüm konusu, pulsar 9.bölüm özeti, pulsar dizisi, pulsar dizisi 9.bölüm özeti

Pulsar 8.Bölüm Özeti



pulsar, pulsar 8.bölüm konusu, pulsar 8.bölüm özeti, pulsar dizisi, pulsar dizisi 8.bölüm özeti

Pulsar 7.Bölüm Özeti



pulsar, pulsar 7.bölüm konusu, pulsar 7.bölüm özeti, pulsar dizisi, pulsar dizisi 7.bölüm özeti

Pulsar 6.Bölüm Özeti



pulsar, pulsar 6.bölüm konusu, pulsar 6.bölüm özeti, pulsar dizisi, pulsar dizisi 6.bölüm özeti

Pulsar 5.Bölüm Özeti



pulsar, pulsar 5.bölüm konusu, pulsar 5.bölüm özeti, pulsar dizisi, pulsar dizisi 5.bölüm özeti

Pulsar 4.Bölüm Özeti



pulsar, pulsar 4.bölüm konusu, pulsar 4.bölüm özeti, pulsar dizisi, pulsar dizisi 4.bölüm özeti

Pulsar 3.Bölüm Özeti



pulsar, pulsar 3.bölüm konusu, pulsar 3.bölüm özeti, pulsar dizisi, pulsar dizisi 3.bölüm özeti

Pulsar 2.Bölüm Özeti



pulsar, pulsar 2.bölüm konusu, pulsar 2.bölüm özeti, pulsar dizisi, pulsar dizisi 2.bölüm özeti