Mustafa Sandal - Gönlünü Gün Edeni Klip ve Şarkı Sözü

Mustafa Sandal - Gönlünü Gün Edeni Klip ve Şarkı Sözü

Mustafa Sandal - Gönlünü Gün Edeni Şarkı Sözü

Gönlünü gün edenin
Anlamaz aşk acısından,
Gidene dert olmaz...
Dağ dağa küstümü...
Hiçkimse nedenini sormaz...
Anlayamaz...
Yeni bir aşkı kabul edemez...
Bir kalbi iki kişi paylaşamaz...
Unutmadı daha yeni gideni...
Anlatamaz...
Yeni bir aşkı kabul edemez...
Bir kalbi iki kişi paylaşamaz...
Unutmadı onu terkedeni...

Gönlünü gün edeni sevmez sevda...
İster hep onu üzeni...
Her ona kucak açan olmaz fayda...
Bekler hep onu sileni...


Mustafa Sandal - Gönlünü Gün Edeni Klibi

Komedi Dükkanı Deniz Kızı ve Denizaltı

Komedi Dükkanı Deniz Kızı ve Denizaltı

Koca Kafalar ÖSS Sorularını Cevaplıyor

Koca Kafalar ÖSS Sorularını Cevaplıyor

Peugoet 407 Resimleri

Peugoet 407 Resimleri


Bardaktaki buzlar niçin birbirlerine yapışırlar ?


Bardaktaki buzlar niçin birbirlerine yapışırlar?

Buzun erimesi için yalnızca sıcaklık değil basınç da önemlidir. Dağlardaki buzulların kayma nedeni de budur. Basınçla alt tabaka erir ve kayma oluşur. Bir kabın içinde ya da bir bardakta üstüste duran buzların herbiri altındakine değdiği noktada bir basınç oluşturur ve bu noktada çok küçük kısım erir.Buradan hareket eden su çok az yanda iki buz küpçüğünün birleştiği noktada tekrar donar. İki buz parçası kaynak yapılmışcasına birbirlerine yapışır ve orada bir daha erime olmaz.

Kuşlar nasıl konuşabiliyor ?

Kuşlar nasıl oluyor da konuşabiliyor ?

Her insan ağzıyla konuşur ama konuşabilmeyi sağlayan asıl organ beyindir. Beyinde oluşan düşünceler dilimize ve dudaklarımıza aktarılır. Hayvanlar bu nedenle konuşamaz. Papağan ve benzeri kuşların yaptıkları konuşma değil, mükemmel bir ses tınısı ezberi ve tekrardır. Sesleri ezberler ve taklit ederler. Kuşların ses organları memeli hayvanlardan farklı olarak gırtlakta değil göğüs kafeslerinn dibinde, karın boşluğunun derinliklerindedir. Kuşların doğasında ses taklit yeteneği vardır. Doğayla içiçe yaşarken diğer kuşların seslerini
taklit ederek bir çeşit iletişim sağlarlar.

Horozlar niçin sabahları erkenden öterler ?


Horozlar niçin sabahları erkenden öterler?


Sabah güneş doğarken ötmek yalnız horozlara özgü değildir. Kulağa en çok
horozun sesinin gelmesi, onun sesinin diğerlerinden daha güçlü olmasıdır. Kuşların büyük çoğunluğu
da aynı saatlerde ağaçlarda koro halinde öterler. Gün boyu hem horozlar hem kuşlar bu ötüşü sürdürürler
ama seslerinin en güçlü çıktığı zaman sabah saatleridir. Horoz ve kuşların sabah gün
doğarken ötmeleri biyolojik saatleriyle ayarlanmıştır

Çinlilerin gözleri niçin çekiktir ?

Çinlilerin gözleri niçin çekiktir?

Yalnız çinlilerin değil, Orta ve Güneydoğu Asya'da yaşayanların, japonların hatta Eskimoların da gözleri çekiktir. Aslında göz yapısı bütün dünyada aynıdır. Farkı yaratan göz kapaklarıdır. Çekik gözlü diye nitelendirilen ırklarda gözün üzerindeki göz kapağının ikinci kıvrımı, gözün üstüne daha çok inmiştir. Bazı teorilere göre bu kıvrım insanların gözlerini yoğun kar tabakasının, göz kamaştıran ışığından korumak için bir çeşit kar gözlüğü gibi gelişmiştir. Çinde ve öteki bölgelerde her ne kadar yoğun kar yağmıyorsa da onların atalarının buzul çağında kuzeyde yaşadıkları daha sonra güneye indikleri kanıtlanmıştır. Yalnız gözleri değil, burunları da rüzgara karşı korunmak için küçülmüş, burun delikleri soğuğu engellemek için daralmıştır. Ciltleri de koruma amaçlı olarak yağlıdır. Göz kapakları da yağlıdır. Gözü ve iç tabakalarını kara ve buza karşı korur. Yani çekik gözlü değil, düşük göz kapaklı, demek daha doğrudur.

Şahan'dan Recep İvedik Filmi Geliyor

Recep İvedik film oluyor

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, TV şovlarında canlandırdığı Recep İvedik karakterini beyazperdeye taşıyor.

Video paylaşım sitesi youtube'da en çok izlenenler listesinde olan Recep İvedik'in komik tatil maceralarının anlatılacağı filmin yapımcılığını Faruk Aksoy, Mehmet Soyarslan ve Ayşe Germen üstlendi. Toğan Gökbakar'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde, Şahan Gökbakar'ın yanı sıra Fatma Toptaş, Tuluğ Çizgen ve Hakan Bilgin başrolde. Antalya'da çekimlerine başlanan "Recep İvedik"in senaryosunu ise Şahan Gökbakar kaleme aldı.

İşte Şahan'ın Recep İvedik Filmin Fragmanı


Gazi Dizisi Bugün Atv'de Başlıyor

Gazi Dizisi Bugün Atv'de Başlıyor

"Gazi",bu vatan için canlarını seve seve veren Mehmetçiklerimiz'in hikayesi..."Gazi",evlat yolu gözleyen annelerin,gururlu babaların ve yar özlemiyle tutuşan sevdalıların hikayesi...Memleket sevgisi...Çatışmalar...Üstün mücadele azmi...Baba ocağı hasreti...Gönül yarası...Sorumluluklar... Yapımını Üçgen yapımevinin üstlendiği, başrollerini Ahmet Kural,Selin Demiratar,Perihan Savaş,Kemal Kocatürk,Altan Günbay,Yıldız Çağrı Atiksoy,İsmail Hakkı ve İştar Gökseven'in paylaştıgı "Gazi",bu akşam başlıyor.Herkesin kendi hayatından birşeyler bulacağı,yüreklere dokunacak öyküsüyle "Gazi"sizleri ekrana esir edecek.Sakın kaçırmayın!

Gazi Dizisinin Konusu

Çukurca’da bir sınır karakolunda vatani görevini yapan Çavuş Fırat Kalender’in terhisine bir hafta vardır. Bütün terhisçiler gibi içi içine sığmaz. İstanbul’a dönecek, aylardır hasretini çektiği ailesine dahası büyük bir aşkla sevdiği Leyla’sına kavuşacaktır. Ailesi ve bütün sevdikleri büyük bir coşkuyla Fırat’ın dönüşünü beklemektedir… Bu arada Leyla, evlilik hazırlıklarına devam etmektedir. Öte yandan Türkiye’nin en esrarengiz işadamlarından Nusret Demirkan’ın kızı Tuna Demirkan, yakında açacağı fotoğraf sergisine hazırlanmaktadır. İstemediği bir evliliğe sürüklenen kardeşi Akın yüzünden canı fena halde sıkkın olan Tuna, babası Nusret’le karşı karşıya gelir. Fırat’ın bulunduğu karakol, terhisçi askerler için düzenlenen veda gecesinde yaşanan beklenmedik şok bir olayla sarsılır. Bu olay, Fırat Kalender’in bundan sonraki hayatını alt üst edecek gelişmelere gebedir.

Gazi Dizisinin Fragmanı