Sex and the City filmi

Sex and the City filmi

Tür : Komedi / Romantik
Gösterim Tarihi : 30 Mayıs 2008
Yönetmen : Michael Patrick King
Senaryo : Candace Bushnell
Yapım : 2008, ABD

Oyuncular

Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw) , Kim Cattrall (Samantha Jones) , Cynthia Nixon (Miranda Hobbes) , Kristin Davis (Charlotte York Goldenblatt) , Chris Noth (Mr. Big)

Televizyon dizilerinin, özellikle kadınlar için vazgeçilmezlerinden biri olan Sex and the City, şimdi beyazperdede... Manhattan'da yaşayan dört cesur kadının arkadaşlıklarını konu alan dizinin sinema filmi olması kaçınılmazdı.

Şu an yapım aşamasında olan film sabırsızlıkla bekleniyor.


Sex and the City

Osmanlı Cumhuriyeti filmi

Osmanlı Cumhuriyeti

Tür : Komedi / Tarihi
Yapım : 2008, Türkiye

Filmde Atatürk’ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı’nın yapılmamasıyla Osmanlı Cumhuriyeti’nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı Cumhuriyeti’nin devam etmesi, Ankara’nın başkent olmaması, tabelaların, plâkaların hem Türkçe, hem Arapça olması, padişahın kaftanının altında takım elbise olması gibi trajikomik hikayeler ve ayrıntılar yer alıyor.


Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı filmi

Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı filmi

Tür : Belgesel / Dram
Gösterim Tarihi : 25 Nisan 2008
Yönetmen : Kürşat Kızbaz
Senaryo : Kürşat Kızbaz
Müzik : Kalan Müzik , Sezen Aksu , Ömer Faruk Tekbilek
Yapım : 2008,

Oyuncular

Özcan Deniz (canlandırma) , Burak Sergen (canlandırma) , Turan Özdemir (canlandırma) , Selçuk Yöntem (canlandırma) , Yılmaz Erdoğan (seslendirme) , Müşfik Kenter (seslendirme, canlandırma) , Yıldız Kenter (seslendirme) , Cüneyt Türel (seslendirme) , Mehmet Atay (seslendirme) , Meltem Cumbul (seslendirme) , Sinan Tuzcu (canlandırma)


Yüzyılları aşan evrensel barış, kardeşlik ve aşk düşünceleriyle tüm dünyada geniş kitleler tarafından sevilen ve saygı duyulan, büyük felsefi düşünür, Mevlana Celaleddin-i Rumi filmin ana konusunu oluşturmaktadır.

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin yaşamı ve felsefesi üzerine kurgulanan filmde aşk, ney ve sema üçlemesi yer almaktadır.

Tüm dünyada altı farklı ülkede çekilen film, ilk defa UNESCO ve Birleşmiş Milletler Merkezi’nden destek alarak özel izinler ile çekimler yapılarak tamamlandı. Yapım aşamasında ilk defa tüm dünyada farklı coğrafyalardan elliyi aşkın çok önemli tarihçi ve araştırmacılar ile görüşülmüş, canlandırma ve animasyon sahneleriyle 13.yy’ın dokusu ve havası yansıtılmaya çalışılmıştır.


Lanetli Topraklar (The Ruins) filmi

Lanetli Topraklar (The Ruins) filmi

Tür : Gerilim
Gösterim Tarihi : 11 Nisan 2008
Yönetmen : Carter Smith
Senaryo : Scott B. Smith , Scott B. Smith (Kitap)
Müzik : Graeme Revell
Yapım : 2008, ABD / Avustralya , 91 dk.

Oyuncular

Jonathan Tucker (Jeff) , Jena Malone (Amy) , Shawn Ashmore (Eric) , Laura Ramsey (Stacy) , Joe Anderson (Mathias)

Çok iyi arkadaş olan Amy ile Stacy, yanlarına erkek arkadaşlarını da alarak Meksika’daki turistik bir bölgeye tatile giderler. Arkeolojik kazı bölgesine vardıklarında beklenmedik olaylar meydana gelince korkuya kapılan genç gezginler, eski bir taş yapının tepesine sığınırlar. Orada gizlenmiş ölümcül tehditle yüz yüze kaldıklarında gençler için vahşi bir hayatta kalma mücadelesi başlayacaktır.


Iron Man filmi

Iron Man filmi

Tür : Macera / Fantastik / Bilim Kurgu / Çizgi Roman
Gösterim Tarihi : 2 Mayıs 2008
Yönetmen : Jon Favreau
Senaryo : Hawk Ostby , Mark Fergus , Matt Holloway , Arthur Marcum
Görüntü Yönetmeni : Matthew Libatique
Yapım : 2006, ABD

Oyuncular

Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man) , Terrence Howard (Jim Rhodes) , Gwyneth Paltrow (Virginia 'Pepper' Potts) , Jeff Bridges (Obadiah Stane/Iron Monger) , Samuel L. Jackson (Nick Fury) , Hilary Swank , Leslie Bibb , Stan Lee


Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) filmi

Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) filmi

Tür : Aksiyon / Macera
Gösterim Tarihi : 23 Mayıs 2008
Yönetmen : Steven Spielberg
Senaryo : David Koepp , George Lucas (Kitap) , Jeff Nathanson (Kitap)
Yapım : 2008, ABD

Oyuncular

Harrison Ford (Indiana Jones) , Karen Allen (Marion Ravenwood) , Cate Blanchett (Agent Irina Spalko) , Shia LaBeouf (Mutt Williams) , John Hurt (Abner Ravenwood) , Ray Winstone (Mac) , Jim Broadbent (Yale Professor)

125 milyon dolar bütçeli “Indiana Jones 4”ün Mayıs 2008’de gösterime girmesi planlandı.

Steven Spielberg “Indiana Jones 4”ün çekileceği Hawaii’de geçtiğimiz yıllarda, aralarında “Raiders of the Lost Ark”, “Jurassic Park”, “The Lost World: Jurassic Park” ve “Jurassic Park III” gibi filmlerinin çekimlerini de gerçekleştirmişti.


Hızlı Yarışçı (Speed Racer) filmi

Hızlı Yarışçı (Speed Racer) filmi

Tür : Aksiyon / Spor
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2008
Yönetmen : Andy Wachowski , Larry Wachowski
Senaryo : Tatsuo Yoshida , Larry Wachowski , Andy Wachowski
Yapım : 2008, ABD

Oyuncular

Emile Hirsch (Speed) , Christina Ricci (Trixie) , Susan Sarandon (Mom Racer) , Scott Porter (Rex Racer) , Matthew Fox (Racer X) , John Goodman (Pops Racer)


Pistte fırtına gibi giden, yarış öncesinde, sırasında ve sonrasında toz attıran Speed Racer, direksiyon başında doğal bir yetenektir. Yarış arabalarının içinde doğan Speed, saldırgan, içgüdüleriyle hareket eden, korkusuz biridir. Tek gerçek rakibi, idol olarak gördüğü ağabeyinin anısıdır. Speed efsanevi bir yarışçı olan ağabeyi Rex Racer’ın bir yarış sırasında ölümünün ardından kalan boşluğu doldurmak istemektedir.

Ailesinin ve kız arkadaşının desteğiyle, Speed bir zamanlar rakibi olan gizemli Racer X’le işbirliği yapar. Amacı, ağabeyinin canını alan, ölüme meydan okuyan, “Crucible” adlı cross-country rallisini kazanmaktır.

“Speed Racer”, Wachowski kardeşlerin “Matrix” filmlerinden bu yana birlikte yazarlık-yönetmenlik yaptıkları ilk film. Animasyonun öncülerinden Tatsuo Yoshida’nın yarattığı klasik diziye dayanan canlı aksiyon “Speed Racer”, Wachowski kardeşlerin imzası hâline gelen devrim niteliğinde görsel efektler ve sıradışı hikaye anlatımını bir kez daha ortaya koyacak.


WordPress Acosmin v3.1 orange Teması

WordPress Acosmin v3.1 orange Teması





Tema Özellikleri : 3 columns , Turuncu , Kahverengi , Siyah , Daraltılmış Genişlik , Widget ready , Sol Sidebar , Sağ Sidebar

DEMO /// İNDİR