Futbolcular : Mike Hanke

Futbolcular : Mike Hanke

Mike Hanke (d: 5 Kasım 1983, Hamm); forvet bölgesinde görev yapan Alman futbolcu.

Hanke, Bundesliga'daki ilk maçını 2001-2002 sezonunda Schalke 04 formasıyla oynadı. O dönemki VfL Wolfsburg teknik direktörü Thomas Strunz'un önerisiyle 2005-2006 sezonunda VfL Wolfsburg takımına transfer edildi.

Almanya Millî Futbol Takımı adına oynadığı ilk maç, 8 Haziran 2005 tarihinde 2005 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda Rusya Millî Futbol Takımı ile oynanan ve 2-2 biten maçtı. Millî takım formasıyla attığı ilk ve tek golü de 29 Haziran 2005 tarihinde Tunus'la oynanan maçta kaydetti ama o maçın ertesinde oynadığı Meksika maçında oyundan atıldı.

2006 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya Millî Futbol Takımı'nın kadrosundaydı fakat ilk iki grup maçında 2005 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda gördüğü kırmızı karttan dolayı forma giyemedi. Ayrıca, üçüncülük maçının kadrosunda da yedek oyuncu olarak yer aldı.

Mayıs 2007'de Hannover 96 takımına transfer oldu.

O ve kız arkadaşı Jenny'nin 15 Mart 2007 tarihinde Janatha-Fey adında bir kızı dünyaya geldi.

Futbolcular : Falko Götz

Futbolcular : Falko Götz

Falko Götz (d. 26 Mart 1962 - Rodewisch, Almanya) eski defans oyuncusu. Hertha BSC Berlin teknik direktörü.

Doğu Almanya kökenli futbolcu Doğu Almanya' nın Belgrad' da Yugoslavya ile yaptığı milli maçta kırmızı kart görerek oyundan atılmış soyunma odası yerine taksi ile Batı Alman konsolosluğuna sığınıp Batıya iltica etmiştir.

1992 yılında Galatasaray'a transfer olmuş ve libero mevkiinde çok başarılı maçlar çıkartmıştır. İleri çıkıp takımına birçok gol kazandıran Falco Götz, G.saray'ın o yıl 4 kupa kazanmasında önemli rol oynamıştır. 1993/1994 sezonunda da G.Saray ile birlikte şampiyon olmuştur. Türkiye' de pek alışkın olunmayan bir şekilde sezon bitiminden 4 ay önce yeni mukavele yapmak istemesi ve yöneticilerin bunu kabul etmemesi sonucu Almanya' ya geri dönmüştür. Şu sıralarda adı Galatasaray Teknik Direktörlüğü için geçmektedir.

Futbolcular : Torsten Frings


Futbolcular : Torsten Frings

orsten Frings (d. 22 Kasım 1976 Würselen, Almanya) Alman futbolcu. Futbola 10 yaşında Alemannia Aachen'da 1986'da başlamıştır. Görevi ise ön liberodur. Tam 8 sene A.Aachen'nın altyapısında görev yapmıştır. Son 2 senesini ise A Takımın kadrosunda geçirmiştir. Fakat hiç maç yapmamıştır. 1996'da Werder Bremen yöneticilerinin gözüne girerek oraya transfer olmuştur.2002 yılına kadar burada oynamıştır. 162 maç yapıp 15 gol ve 27 asist yapmıştır. 2002 yılında Borussia Dortmund'a 3 milyon avroya transfer olur. B.Dortmund'da 47 maçta 10 gol ve 12 asist yapmıştır. Bayern Münih'te 2004-2005 senesinde 29 maçta 10 gol ve 8 asist yapmıştır. 2005'te eski takımı Werder Bremen'e 6 milyon avroya gelir. Takımın as oyuncusu olur.

Futbolcular : Arne Friedrich

Futbolcular : Arne Friedrich

Arne Freidrich (d. 29 Mayıs 1979) Alman futbolcu. Şu anda Hertha Berlin'in formasını giyen oyuncu Dünya üçüncüsü olan Almanya Millî Futbol Takımı'nın önemli oyuncularından biriydi. Arne Freidrich bugüne kadar 45 kez millî takımının formasını giydi.

Futbolcular : Malik Fathi

Futbolcular : Malik Fathi

Malik Fathi (d. 29 Ekim 1983 Berlin, Almanya) Alman futbolcu. Babası Türk, annesi Alman olan futbolcu, Alman Milli Futbol Takımı forması giymektedir.

Defans oyuncusu olan Malik Fathi, 2001 yılından beri Hertha BSC Berlin'de oynamaktadır. Türk Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim'in bu oyuncunun Türk milli takımından istek gelmediği için Almanya'yı tercih ettiğini açıklaması üzerine, Malik Fathi adında bir oyuncudan haberi olmadıklarını açıklaması tartışmalara neden olmuştu.

Futbolcular : Mustafa Doğan

Futbolcular : Mustafa Doğan

Mustafa Doğan (d. 1 Ocak 1976), Alman ve Türk vatandaşı defans oyuncusu. 2006/2007 sezonu itibariyle Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde forma giymektedir.

Futbola Almanya’nın TV Asberg takımında başladı. 15 yaşından sonra, futbolunun belli bir yöne doğru gelişme gösterdiğini gören Mustafa, ilk olarak 1993 yılında KFC Uerdingen 05 isimli takımın formasını giydi. 17 yaşında Alman pasaportunu aldı ve hemen arkasından çok genç yaşta Alman Milli Futbol Takımı’nda oynadı. 2 yıl Bundesliga’da oynadıktan sonra 1996 yılında Fenerbahçe’ye gitti, ancak 7 sezon sonra tekrar Almanya’ya döndü. 2003/2004 sezonunda FC Köln takımına transfer oldu. 2004/2005 sezonu başında Beşiktaş'a imza atarak Türkiye'ye döndü. Besiktas takiminda kendi kalesine iki golu vardir.Besiktas'a gelmek için evini ve arabasını satmak zorunda kaldı,Türkiye'ye gelince 1 yıl otelde yasadıktan sonra 2.yıl biriktirdigi paralarla kendine bir villa ve araba aldı.

Futbolcular : Sebastian Deisler

Futbolcular : Sebastian Deisler

Sebastian Deisler (d. 5 Ocak 1980, Lörrach) Alman futbolcu en son Bayern München'de top koşturdu.16 Ocak 2007 de bir türlü kurtulamadigi sakatliklar yüzünden futbolu biraktigini acikladi.Avrupanın önde gelen futbolcularından biri olacağı konuşulurdu ama sakatlıklar nedeniyle bir türlü istenen düzeye ulaşamadı :(((

Futbolcular : Hans Peter Briegel

Futbolcular : Hans Peter Briegel

11 Ekim 1955, Rodenbach, Almanya) eski Alman millî defans oyuncusu, teknik direktör.

Döneminin en başarılı defans oyuncularından biri olan Hans Peter Briegel, futbol kariyeri boyunca FC Kaiserslautern, Sampdoria ve Hellas Verona gibi takımlarda görev aldı. 1984/1985 sezonunda Hellas Verona ile Serie A şampiyonluğu kazandı.

Almanya Millî Futbol Takımı ile ilk maçına maçına 1979 yılında Galler karşısında çıktı. 1982 ve 1986 yıllarında Dünya Kupası'nda görev aldı. Milli takımla son maçı 1986 final maçında Arjantin'e karşı kaybedilen maç oldu. Aktif futbol kariyeri boyunca 72 kez Batı Almanya forması giydi ve 4 gol attı.

Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğe başladı. 1999 yılında sezon ortasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün başına gelen Karl Heinz Feldkamp'ın yardımcısı olarak Beşiktaş'ta yardımcı antrenörlüğe başladı. Ancak Feldkamp'ın rahatsızlığı nedeniyle sezonu Briegel tamamladı ve 1999/2000 sezonunda ilk kez teknik direktörlüğe getirildi. Kısıtlı kadroya ve kulübün yönetimsel açıdan sorunlar yaşadığı dönemde görevde bulunmasına rağmen başarılı bir sezon geçirdi ve takımı sezon sonuna kadar şampiyonluğu takip etti. Ancak 2000 yılında Beşiktaş'ın başına gelen Serdar Bilgili yönetiminin kendisiyle çalışmak istememesi ile Beşiktaş'tan ayrıldı.

Bir yıl sonra 2001/2002 sezonunda bu kez Trabzonspor'un teknik direktörü olarak tekrar Türkiye'de göreve başladı. Ancak sezon sonunda sözleşmesi feshedildi.

2002 Aralık ayında Arnavutluk Millî Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirildi. 2006 yılında istifa edene kadar bu görevde kaldı.

Hans Peter Briegel, Haziran 2006 tarihinden itibaren Bahreyn Millî Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne getirildi. 2007 yazı itibari ile Ankaragücü'nün Teknik Direktörlüğünü devralmıştır.

Futbolcular : Tim Borowski

Futbolcular : Tim Borowski

Tim Borowski (d. 2 Mayıs 1980, Neubrandenburg), Werder Bremen'de forma giyen Alman orta saha oyuncusu.

Borowski, kariyerine başladığı yerde devam ediyor; Werder Bremen'de. Amatör olarak Neubrandenburg'da oynayan futbolcu, Bremen ekibi tarafından keşfedildi ve profesyonel oldu. Nelson Valdez, Christian Schulz gibi ünlü oyuncularla aynı tesislerde yetişti. 1 yıl boyunca genç takımda oynayıp 2001'de as takıma çıktı.

Borowski, as takıma çıktıktan ancak 3 yıl sonra ilk 11'de sürekli oynamaya başladı. 4-4-2 formasyonunda kendisine sol kanatta yer buluyordu. Werder Bremen'in 2004 şampiyonluğunda kadroda yer aldı. Böylece milli takıma kadar yükseldi.

Alman oyuncu, 2002 yılında başladığı milli takım kariyerine ilk 11'de yer alarak devam ediyor. Almanya'nın 2002 Dünya Kupası ikinciliğinden sonra aday kadroya sürekli çağırıldı. 2006 Dünya Kupası'nda ise yarı-finalde, İtalya karşısında sakatlanana kadar tüm maçlarda 4 asistle oynamıştı. Üçüncülük maçında da bu sakatlık yüzünden forma giyemedi. Daha sonra da milli takıma çağrılmaya devam eden Borowski, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde de forma giymektedir.

Futbolcular : Franz Beckenbauer

Futbolcular : Franz Beckenbauer

Franz Beckenbauer, (11 Eylül 1945) ünlü Alman futbolcu, teknik direktör ve yönetici. Bayern Münih kulübünün başkanı gibir. Lakabı der Kaiser yani imparatordur. Liderlik özellikleri, baskın oyun karakteri ve ilk isminin Franz (Avusturya imparatorlarını hatırlatması) olması bu lakabı almasını sağlamıştır. Kariyerinin büyük bir bölümünde 5 numaralı formayı giydi, Cosmos takımında ise 6 numarayı aldı. Dünyanın en ünlü savunma oyuncularından biridir ve çağdaş libero kavramının da yaratıcısı olarak kabul edilir.

Takım kaptanı ve teknik direktör olarak Dünya Kupasını ve Şampiyonlar Ligini kazanan tek kişidir. 2006`da Almanya`nın ev sahipliğini yaptığı 2006 FIFA Dünya Kupası`nın Organizasyon Komitesi başkanlığı yaptı.

Heidi Burmester ile evlidir.

Futbolcular : Michael Ballack

Futbolcular : Michael Ballack

29 Ekim 1976, Görlitz Almanya doğumlu futbolcu. 2006 sezonuna kadar Almanya'da Bayern Münih formasını giyen futbolcu 2006-2007 sezonundan itibaren Chelsea forması giymektetir.

Futbolcular : Mehmet Akgün

Futbolcular : Mehmet Akgün


Mehmet Akgün (d. 6 Ağustos 1986 - Bielefeld, Almanya) Türk ve Alman vatandaşlığı bulunan futbolcu. Aslen Giresun/Espiye'lidir.


Genç yaşına rağmen Bundesliga'nın Borussia Dortmund takımında forma şansı buldu ve forvet pozisyonunda oynayan oyuncu yeteneği ile takımda yerini sağlamlaştırdı. sezon sonunda veya ocak ayında Galatasaraya veya Trabzonspor´a gelmesi bekleniyor.

Amerikan Samoa 0 : 31 Avusturalya

Amerikan Samoa 0 : 31 Avusturalya

2002 Dünya Kupası Eleme Maçı

Koca Kafalar TV 15.Bölüm - Paris Hilton ve Asena

Koca Kafalar TV 15.Bölüm - Paris Hilton ve Asena

Koca Kafalar TV 15.Bölüm - Mehmet Ali Birand

Koca Kafalar TV 15.Bölüm - Mehmet Ali Birand

Koca Kafalar TV 15.Bölüm - Koca Kafalar Mecliste

Koca Kafalar TV 15.Bölüm - Koca Kafalar Mecliste

Koca Kafalar TV 15.Bölüm - Evrim Akın

Koca Kafalar TV 15.Bölüm - Evrim Akın

Koca Kafalar TV 15.Bölüm - Polat Alemdar ve Memati

Koca Kafalar TV 15.Bölüm - Polat Alemdar ve Memati

Vodafone - Baba Kestiriyorum

Vodafone Baba Kestiriyorum reklamı