Türk bayrağı asan İngiliz kadına ırkçı saldırı

Türk bayrağı asan İngiliz kadına ırkçı saldırı

Türk ile evlenen Kay Rogers Özer, Züleyha isimli restoranının önüne Türk ve İngiliz bayrakları astı. Türk bayrağını kaldırtması için zorlanan Kay, Türk bayrağı astığı için restoranına ırkçıların sürekli zarar verdiğini ve tabelalarının da tahrip edildiğini söyledi. Kay Rogers Özer, Türk eşi Ahmet Özer ile kimliğini tamamlayan bir parça olarak gördüğü Türk bayrağını asmak için gerekirse tüm yasal yollara da başvuracağını sözlerine ekledi.Türk bayrağını yeniden restoranına asan Kay, restoranın bulunduğu site yönetimi tarafından da bayrağın “saldırgan olduğu” gerekçesiyle şikayetler geldiğini belirterek, onların da bayrağın indirilmesini talep ettiğini ifade etti.

Kırmızı-beyaz bayrağımızı indiremezler
Haksızlığa uğradığını açıklayan Kay, “Irkçı ingilizler Türkleri sevmiyor. Herkes yasaların izin verdiği ölçüde ne yapmak istiyorsa, onu yapabilir. Herzaman birileri, bir başkasının mutluluğunu yıkmak için çalışır. İsteyen İngiliz isteyen Türk bayrağı asar. Günümüzde herkes yapmak istediklerini yapabilmek için, eşit haklara sahip. Eğer birileri bayraklarımı indirmek zorunda bırakırsa, bunun için savaşacağım. Olayı polise de bildirdik. Yasal yollara başvurmak için de avukatıma giderek onun tavsiyesini alacağım” dedi. Eşiyle birlikte bu bölgeden ayrılmayı düşünmediğini, hiçbir yere gitmeyeceğini işinde başarılı olmak istediğini ifade eden Kay Rogers Özer, ırkçı saldırılara karşı dimdik ayakta duracaklarını da sözlerine ekledi.

Doveridge bölgesinde Züleyha isimli bir restoran işleten ve eşi Türk olan Kay Rogers Özer’in lokantası, Türk bayrağını indirmediği için tahrip edildi, tabelaları indirildi. Özer’ler, “Saldırılara karşı dimdik ayaktayız” dediler

‘Yabancı düşmanları bizi yıldıramaz’
Bir Türk’le evli olan Kay Rogers Özer, Lokantalarında Türk bayrağı asmaktan asla vazgeçmeyeceklerini söyleyerek, “ Bayrak bir milletin şerefidir.Biz nasıl İngiliz bayrağına saygılıysak, onlar da saygı göstermek zorundalar” dedi.