Hızlı Yarışçı (Speed Racer) filmi

Hızlı Yarışçı (Speed Racer) filmi
Tür : Aksiyon / Spor
Gösterim Tarihi : 20 Haziran 2008
Yönetmen : Andy Wachowski , Larry Wachowski
Senaryo : Tatsuo Yoshida , Larry Wachowski , Andy Wachowski
Yapım : 2008, ABD

Oyuncular

Emile Hirsch (Speed) , Christina Ricci (Trixie) , Susan Sarandon (Mom Racer) , Scott Porter (Rex Racer) , Matthew Fox (Racer X) , John Goodman (Pops Racer)
Pistte fırtına gibi giden, yarış öncesinde, sırasında ve sonrasında toz attıran Speed Racer, direksiyon başında doğal bir yetenektir. Yarış arabalarının içinde doğan Speed, saldırgan, içgüdüleriyle hareket eden, korkusuz biridir. Tek gerçek rakibi, idol olarak gördüğü ağabeyinin anısıdır. Speed efsanevi bir yarışçı olan ağabeyi Rex Racer’ın bir yarış sırasında ölümünün ardından kalan boşluğu doldurmak istemektedir.

Ailesinin ve kız arkadaşının desteğiyle, Speed bir zamanlar rakibi olan gizemli Racer X’le işbirliği yapar. Amacı, ağabeyinin canını alan, ölüme meydan okuyan, “Crucible” adlı cross-country rallisini kazanmaktır.

“Speed Racer”, Wachowski kardeşlerin “Matrix” filmlerinden bu yana birlikte yazarlık-yönetmenlik yaptıkları ilk film. Animasyonun öncülerinden Tatsuo Yoshida’nın yarattığı klasik diziye dayanan canlı aksiyon “Speed Racer”, Wachowski kardeşlerin imzası hâline gelen devrim niteliğinde görsel efektler ve sıradışı hikaye anlatımını bir kez daha ortaya koyacak.